Şoferi traşi pe marginea drumului de… alcool

Şoferi traşi pe marginea drumului de... alcoolDoi sălăjeni au fost implicaţi, la finele săptămânii trecute, în accidente rutiere în urma cărora s-au ales, pe lângă rănile suferite, şi cu dosare de cercetare penală. Unul dintre evenimente s-a petrecut joi seara, pe strada Simion Bărnuţiu din Zalău, când C. Szilard, din localitatea Aghireş, în timp ce conducea un moped, proprietatea unei alte persoane, a căzut pe partea carosabilă şi s-a accidentat uşor la piciorul stâng. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au testat mopedistul dacă a consumat băuturi alcoolice. Potrivit datelor Poliţiei Sălaj, în urma testării cu aparatul etilotest, având o concentraţie alcoolică de 0,91 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.

Un accident similar a avut loc, în aceeaşi seară, pe DN 1G, între localităţile Zimbor şi Cuzăplac. Din primele cercetări la faţa locului, poliţiştii au stabilit că adolescentul în vârstă de 18 ani, Iuliu V., din localitatea Cuzăplac, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul acestuia, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat în partea stângă a direcţiei de mers, accidentându-se grav. Acesta consumase băuturi alcoolice, având o concentraţie de 0,98 de miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.

Aceeaşi zi a fost cu ghinion pentru un alt şofer aflat la volanul unui autoturism pe străzile din municipiu. Poliţiştii zălăuani l-au prins pe acesta, Mihai I., de 20 de ani, din Zalău, conducând maşina pe strada Porolissum, deşi permisul de conducere îi fusese reţinut în urmă cu o lună. Şi acesta s-a ales cu un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Alte articole

Leave a Comment