Uite drona, nu e drona! Alte fragmente din haos

Daniel Săuca

Nu știu cum se face, dar nu e zi lăsată de la Dumnezeu să nu „explodeze” vreun subiect legat de minunatul haos românesc. Fără comentarii, câteva fragmente din media de ieri. Cu „tendințe” sau fără, dau socoteală de imaginea „explozivă” a prea multor aleși ai neamului.
Răzvan Prepeliță: „Presa internațională care anunță la unison găsirea dronei, de la Associated Press la Al Jazeera, este inexactă. De fapt Ministerul Apărării și președintele aveau dreptate: drona rusească nu căzuse pe teritoriul României. Ea încă zbura nestingherită pe deasupra noastră atunci când autoritățile române negau. Ulterior, evident, după ce a terminat gazul, drona a și căzut. Președintele Iohannis s-a interesat dacă drona încape într-un troler. Orice lucru poate fi folositor într-un concediu. Carmen a înghesuit-o lângă costumul alb” (libertatea.ro).
Dan Tăpălagă: „Până la urmă, tot statul român arată exact ca fix șeful statului: nepăsător, delăsător, neprofesionist, neimplicat. Iar secretomania și tendința de a ascunde orice potențială criză este tot un semn de nepricepere. Odată recunoscută, criza mai trebuie și rezolvată, iar pentru asta cineva trebuie să se trezească din somn și să muncească. PS: E meritul Antenei 3 de a fi trimis o echipă de jurnaliști în Deltă să verifice informațiile pe teren referitoare la explozia dronei rusești. Așa au dat peste ministrul Tîlvăr, care scotocea și el prin tufe, altfel nu am fi știut ce face șeful Armatei române” (g4media.ro).
„Reportaj VIDEO HotNews.ro în satul unde a căzut drona rusească: localnicii au tot reclamat că le trec drone peste case, autoritățile române le-au transmis că nu văd bine” (hotnews.ro).
„Autoritățile de la București au dat dovadă de o comunicare deficitară sau au fost luate prin surprindere de intrarea unei drone rusești pe teritoriul țării, spun experți în securitate și în relații internaționale consultați de Europa Liberă.
Oricare dintre ipoteze ar fi reală, efectele vor fi dintre cele mai nefaste pentru România. Printre cele mai importante se numără pierderea încrederii românilor în oficialii responsabili cu securitatea țării” (romania.europalibera.org).
Mai contează?

One Thought to “Uite drona, nu e drona! Alte fragmente din haos”

  1. […] Daniel Săuca Nu știu cum se face, dar nu e zi lăsată de la Dumnezeu să nu „explodeze” vreun subiect legat de minunatul haos românesc. Fără comentarii, câteva fragmente din media de ieri. Cu „tendințe” sau fără, dau socoteală de imaginea „explozivă” a prea multor aleși ai neamului. Răzvan Prepeliță: „Presa internațională care anunță la unison găsirea dronei, de la Associated Press la Al Jazeera, este inexactă. De fapt Ministerul Apărării și președintele aveau dreptate: drona rusească nu căzuse pe teritoriul României. Ea încă zbura nestingherită pe deasupra noastră atunci… Citeste mai mult […]

Leave a Comment