Scapă cine poate

Daniel Mureşan

România și oportunitățile. O țară cu o așezare geostrategică deosebită, un fel de Eldorado al Europei de Est. Bogății ale subsolului, din redevența exploatării acestora rezultând o căruță de bani. Agroturismul și agricultura ecologică, domenii pe care mulți ar fi invidioși. Zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, numai buni pentru dezvoltarea economiei naționale.
România și clasa politică. Nu cred că există în Europa o țară care să beneficieze de o asemenea ciumă bubonică, de cea mai jalnică și mafioată clasă politică posibilă, compusă din hoți de doi bani, care preferă să vândă oaia, în loc să o crească și să o mulgă, din lapte să facă brânză pe care să o vândă cu un profit înzecit. Au terminat de vândut fabricile și pământurile, iar acum au trecut la bugetul statului. Adică la propriul popor.
Guvernul Ciucă & Ciolacu, adică guvernul ce rivalizează cu Lolek și Bolek, a mărit birurile pentru bietul privat. Iar și iar. Nimic despre măsuri în sectorul public, în cel de pensii speciale sau tăieri de privilegii în sectorul public. Adică, hai să ne mai batem o dată joc de popor!
Dezastrul va începe atunci când guvernanții nu vor mai putea alimenta aleșii locali, care la rândul lor nu vor mai putea finanța clientela de partid. Blocajul financiar va zgudui o clasă politică plină de amatorism și fără cunoștințe economice. Până atunci, continuă abuzurile funcționarilor, falimentele și evaziunea fiscală. Sub oblăduirea clasei politice, care are clientela sa ce nu trebuie supărată. Vom aștepta liniștiți să ajungem la fundul sacului, să ne plece copiii în străinătate, să vedem cine scapă. În beneficiul clasei politice și a acoliților ei.
Dezastrul economic din România are la bază clasa politică. Din foame și din prostie am adus în fruntea țării nulități și sforari de ocazie.

3 Thoughts to “Scapă cine poate”

  1. […] Daniel Mureşan România și oportunitățile. O țară cu o așezare geostrategică deosebită, un fel de Eldorado al Europei de Est. Bogății ale subsolului, din redevența exploatării acestora rezultând o căruță de bani. Agroturismul și agricultura ecologică, domenii pe care mulți ar fi invidioși. Zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, numai buni pentru dezvoltarea economiei naționale. România și clasa politică. Nu cred că există în Europa o țară care să beneficieze de o asemenea ciumă bubonică, de cea mai jalnică și mafioată clasă politică posibilă,  » Mai multe detalii […]

  2. […] Daniel Mureşan România și oportunitățile. O țară cu o așezare geostrategică deosebită, un fel de Eldorado al Europei de Est. Bogății ale subsolului, din redevența exploatării acestora rezultând o căruță de bani. Agroturismul și agricultura ecologică, domenii pe care mulți ar fi invidioși. Zeci de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, numai buni pentru dezvoltarea economiei naționale. România și clasa politică. Nu cred că există în Europa o țară care să beneficieze de o asemenea ciumă bubonică, de cea mai jalnică și mafioată clasă politică posibilă, compusă din hoți… Citeste mai mult […]

  3. Anonim

    În ultima propoziție vă referiți la Iohanis și Ciucă, nu-i așa?

Leave a Comment