Edenul seniorilor

Daniel Mureşan

Sunt peste 30 de ani de când pensionarii sunt mințiți fără încetare. E o competiție între putere și opoziție: care dă mai mult? O competiție în care se aleargă după voturi, înșelând buna-credință sau naivitatea pensionarilor. Cei pensionați devreme prin bunăvoința decidenților, cam cei până în 50 de ani, adică oamenii „din sistem”, sunt reangajați pe pile în sistemul bugetar. În rest, pensionarii înjură guvernul că nu le dă mai mult. Doar că această practică de mărire cu orice preț, va duce (și duce!) la devalorizarea monedei, în final pensionarul conștientizând (sau nu) că pensia nu mai valorează mare lucru. Cum, necum, mirajul creșterii pensiilor rezistă oricărui regim politic. La un moment dat, pensionarii (cel puțin unii dintre ei) realizează că au fost păcăliți, dar ce contează – mandatul de parlamentar e pe sfârșite.
Să nu vă amăgiți că la viitoarele alegeri va fi altfel. Noul limbaj politic e de fapt același, poate vor apărea doar finețuri de exprimare. Iar vom vedea puhoaie de pensionari ce-i vor sorbi din priviri pe candidații ce promit seniorilor edenul. Ei nu îi vor crede niciodată pe cei ce le vor spune că acea creștere din pix face mai mult rău decât bine.
Zilele trecute, la o petrecere de Ziua Femeii organizată la Zalău de o asociație a pensionarilor (nu-mi amintesc numele organizației, sunt o puzderie, nimeni nu le mai ține numărul), a fost invitat un potentat local a unui partid politic, care, bineînțeles, a făcut campanie electorală, promițând marea cu sarea. Măi oameni buni, lăsați pensionarii să-și trăiască în tihnă bătrânețile, nu-i mai amăgiți cu fantasmagorii. Nu vedeți unde ați adus țara aceasta cu promisiunile voastre mincinoase? Musai vreți să-i vedeți după chipul și asemănarea primului președinte emanat – adică săraci!

4 Thoughts to “Edenul seniorilor”

 1. […] Daniel Mureşan Sunt peste 30 de ani de când pensionarii sunt mințiți fără încetare. E o competiție între putere și opoziție: care dă mai mult? O competiție în care se aleargă după voturi, înșelând buna-credință sau naivitatea pensionarilor. Cei pensionați devreme prin bunăvoința decidenților, cam cei până în 50 de ani, adică oamenii „din sistem”, sunt reangajați pe pile în sistemul bugetar. În rest, pensionarii înjură guvernul că nu le dă mai mult. Doar că această practică de mărire cu orice preț, va duce (și duce!) la devalorizarea monedei,  » Mai multe detalii […]

 2. !

  O țară săracă în care magistrații au pensii de 4000 euro, mai mari decît aveau venitul lunar, cei din serviciile militarizate ies la pensii îndestulătoare sub 50 de ani – toți aceștia fiind gardienii clasei politice – într-o asemenea țară nu are cum să fie dreptate, indiferent de lozinci!

 3. Anonim

  Acest regim putred este susținut în vârful baionetelor americane !

  1. z

   @ 12:07. Dar de ce nu te duci în rusia? Sau de acolo postezi?

Leave a Comment