Poştaşii sălăjeni îngroaşă rândurile şomerilor

Toamna vine cu disponibilizări. 40 dintre cei 400 de salariaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Sălaj vor îngroşa rândurile şomerilor începând de luna viitoare. Lucrătorii se regăsesc pe lista celor 3.650 de angajaţi ai Poştei Române ce urmează să fie disponibilizaţi în vederea eficientizării activităţii companiei.

Patru dintre cei 56 de poştaşi sălăjeni care au dat examen pentru a-şi păstra locurile de muncă aşteaptă să-şi primească, din clipă în clipă, preavizele. Este vorba despre cei care la testările profesionale de la finele săptămânii trecute au obţinut cele mai slabe rezultate. Doi dintre aceştia sunt încadraţi la Oficiul Poştal Rural Mecanizat Jibou, unul, la Oficiul Poştal 2 Zalău, iar un altul, la Oficiul de Distribuire Centralizată din Gara CFR Zalău.
„Salariaţii care au obţinut cele mai slabe patru note vor primi în aceste zile, deciziile de încetare a contractului de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare. Totuşi, dacă doresc să rămână în sistem, ei pot opta pentru unul din cele patru posturi vacante existente la nivelul Oficiului Judeţean de Poştă Sălaj. Unul dintre acestea este cu normă întreagă, iar celelalte, cu timp parţial, de patru, respectiv şase ore”, a declarat Călin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România – Filiala Sălaj.
În cadrul procesului de restructurare a Poştei Române, 40 de poştaşi sălăjeni îşi vor pierde locurile de muncă începând cu luna octombrie. Cei mai mulţi aceştia au optat pentru înscrierea în programul disponibilizărilor colective, atraşi fiind de ideea salariilor compensatorii la care au dreptul. Fiecare disponibilizat va primi între cinci şi 25 de salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în muncă.
„Procesul de restructurare a Poştei Române are ca obiectiv pe termen scurt stabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând, astfel, premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată începând cu luna ianuarie 2013”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.
La nivel naţional, vor rămâne fără slujbă 3.650 de angajaţi, pentru plăţile compensatorii ce li se cuvin fiind alocaţi 7,4 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
În cadrul aceluiaşi proces de restructurare, în Zalău au fost desfiinţate două oficii poştale – cel din cartierul Dumbrava Nord şi cel din Piaţa 1 Decembrie 1918, un al treilea, respectiv cel din cartierul Brădet, fiind şi el în pericol de închidere.

Alte articole

One Thought to “Poştaşii sălăjeni îngroaşă rândurile şomerilor”

  1. Anonim

    oricum vor pleca cu salarii compensatorii

Leave a Comment