În Sălaj se construiesc tot mai multe case

Nu mai puţin de 39 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate în judeţ în cursul lunii septembrie. Potrivit Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sălaj, numărul acestora a fost cu 23,5 la sută mai mic faţă de luna august 2015.Astfel, din cele 39 de autorizaţii eliberate, 17 au fost în mediul urban reprezentând 43,6 la sută din totalul pe judeţ. Din numărul total al autorizațiilor  eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale din mediul urban, 58,8 la sută  au fost eliberate în municipiul  Zalău.

Autorizațiile eliberate în mediul rural reprezentau 56,4 la sută din autorizaţiile pe total judeţ. Cele mai multe autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale au fost eliberate de Consiliul Local al municipiului Zalău – zece autorizaţii şi Consiliul Local Jibou – cinci autorizaţii.

În primele nouă luni ale anului în curs, în judeţul Sălaj au fost eliberate 333 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 5,7 la sută faţă de perioada corespunzătoare din anul precedent. Din acestea, 66,7 la sută au fost eliberate în mediul rural. Conform DJS Sălaj, creşteri mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale faţă de primele nouă luni ale anului 2014 au fost înregistrate în: Zalău (+zece), Şamşud (+nouă), Crasna şi Someş Odorhei (+patru). De asemenea, localităţile în care s-au înregistrat scăderi mari ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale au fost în: Hereclean (-zece), Jibou (-cinci) şi Bobota (-patru).

Alte articole

One Thought to “În Sălaj se construiesc tot mai multe case”

  1. EMA

    Castigati bani chiar acum, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: posturidemunca.ema@gmail.com

Leave a Comment