Din 1 ianuarie 2017, contribuțiile pentru sănătate devin obligatorii și la veniturile din dobânzi

Contribuția pentru asigurările de sănătate (CASS) se va achita în mod diferit începând cu 1 ianuarie 2017, potrivit prevederilor prezente în noul Cod Fiscal.
Contribuția pentru sănătate se va aplica și la veniturile obţinute din investiţii, din salarii şi activităţi independente.
Modificările vor impacta toate persoanele care obţin venituri din chirii, dividende, câştiguri de capital, dar şi deponenţii care încasează dobânzi la depozitele bancare. Practic, orice persoană care obţine în România venituri din chirii, depozite bancare, dividende, câştig de capital din investiţii pe bursă sau alte venituri va datora contribuţia la sănătate individuală de 5,5 la sută, care se va percepe pe lângă cea reţinută la sursă de venituri din salarii sau activităţi independente.
Deşi impunerea CASS pentru toate veniturile din investiţii, justificată de extinderea bazei de calcul, este prevăzută în noul Cod Fiscal şi a fost dezbătută din vara anului 2015 şi adoptată în Parlament, există încă o serie de neclarităţi în ceea ce priveşte aplicarea contribuţiilor de sănătate pe toate categoriile de investiţii, modul de calcul al plafonului etc.

5 Thoughts to “Din 1 ianuarie 2017, contribuțiile pentru sănătate devin obligatorii și la veniturile din dobânzi”

  1. Tăunu

    Aceste lepre de parlamentari devin ridcoli pe ce trece, după ce şi-au tras pensii speciale acum vor să impoziteze orice mişcă la români, cică şi dobânzile la depozite. Păi dobânzile la depozite sunt aşa de mici că. l-a retragere, aplicând comisionul de retragere, scoţi mai puţini bani din bancă decât ai depus. Români treziţi-vă, prima formă de protest este neprezentarea la vot !

  2. Alfaman

    Ar trebui sa fie in functie de cat de mare e depozitul. Sa se aplice celor care au un depozit f mare de ex.2-3 miliarde lei vechi.Eu daca am 30000 lei in banca mai bine ii retrag O sa platesc de doua ori CASS(din salar si dobanda minuscula) si tot la privat merg la doctor.Iar tiganii si alte putori sa fie tratati pe banii mei.Ce porcarie!

  3. Ca de obicei...

    Nemernicii astia din Parlament fac legi bune pentru ei (indemnizatii, pensii) si legi proaste pentru noi (taxe si impozite, ca sa le sustinem cresterile de venituri).
    Si mai vine condamantul Dragnea sa critice Guvernul de incompetenta, dupa ce intreg anul prin legi aberante a pus presiune pe banul public, ca niciodata pana acum.

  4. ana

    La venituri din chirii se aplica din ianuarie 2015, PSD-ul are idei asa bune.O sa platim si pentru aer daca vor fi tot ei in parlament !

  5. mircea

    Gunoaie!Nici atat nu stiu ca s dobanzi de tot cacatul la depuneri,si comisioaneari percepute

Leave a Comment