“Folk Fest 2015”, Ducu Bertzi şi Magda Puşkaş fac spectacol la Zalău

Iubitorii de muzică folk sunt aşteptaţi sâmbătă 1 august, în centrul oraşului. Pe scena special amenajată, cu ocazia manifestărilor incluse în programul dedicat municipalităţii – „Zilele Zalăului”, se va desfăşura cea de a IV-a ediţie a festivalului „Folk Fest”, 21,30 – 2330, cu participarea lui Ducu Bertzi, Magda Puşkaş şi prietenii. Festival este organizat de Casa Municipală de Cultură Zalău şi Primăria Municipiului Zalău.
Magda Puskas, originară din Reghin -1961, actualmente clujeancă, face parte din generaţia de aur a folkului, fiind una dintre vocile feminine inconfundabile ale acestui gen muzical. În anul 1981, după absolvirea liceului, a înfiinţat alături grupul „Ecoul” – remarcat de poetul Adrian Păunescu. Grupul a devenit rapid parte integrantă a cenaclului „Flacăra”, contribuind la succesul acestuia cu piese foarte îndrăgite de publicul tânăr, precum: „La o cană cu vin”, „Din copilărie” sau „Taina”. Folkista este una dintre persoanele creditate pentru revigorarea folkului, românesc, după anul 2000. De-a lungul timpului a realizat mai multe emisiuni de profil la diverse posturi locale de televiziune din Transilvania şi a realizat nenumărate turnee în ţară cu artişti şi trupe de renume precum:Tcha Limberger, Florin Ştefan, Aladar Pusztai, Cătălin, Oana Pop, „Compact”, „Iris”, „Direcţia 5”, „Luna Amară” şi „Viţa de vie”.
Ducu Bertzi s-a născut la Sighetu-Marmaţiei în septembrie 1955. De profesie inginer mecanic, începând cu anul 1973 Ducu s-a apucat de folk şi a caştigat primul premiu la un festival de muzică şi poezie – o valiză. Debutul pe o scenă de prestigiu a avut loc în mai 1976 în cadrul unui spectacol al Cenaclului Flacara cu piesa „Ţara de pripas” – versuri Alexandru Vlahuţă. Din anul 1985, după desfiinţarea Cenaclului, Ducu Bertzi înregistrează piese noi care au devenit şlagare: „Şi de-ar fi”, „Trece dorul”, „Floare de colţ” şi „Focul vânat”.

Leave a Comment