Luceafărul Bălan şi-a încheiat repede „aventura” în Cupa României

Echipa pregătită de Marius Paşca a cedat cu scorul de 1 – 3 pe teren propriu în faţa reprezentantei din Liga a III-a, Sănătatea Cluj

Fără aportul titularilor Flaviu Bărnuţiu şi Maior Istvan, dar şi cu o evoluţie mult mai ştearsă decât la baraj din partea celorlalţi jucători, Luceafărul Bălan a părăsit prematur ediţia din acest an a Cupei României. Echipa pregătită de Marius Paşca a cedat miercuri după-amiaza, pe teren propriu, cu scorul de 1 – 3 în faţa celor de la Sănătatea Cluj, formaţie pe care o va avea ca adversară şi în noul sezon din Liga a III-a.
Oaspeţii au trimis mingea în transversală după numai patru minute de la startul partidei, prin atacantul Alexandru Gaşpar, iar în minutul 13 au reuşit să deschidă scorul prin fostul jucător de Liga I, Florin Dan, care l-a învins pe portarul Petcu cu un şut din afara careului de 16 metri. Bălanul a avut şansa de a egala în minutul 29, dar tânărul Gabriel Buda s-a pripit în faţa portarului Todoran, şutând în acesta din numai opt metri. Minutul 36 a fost, poate, „momentul cheie” al partidei. Centralul Adrian Şuta a acordat mult prea uşor un penalty în favoarea Sănătăţii Cluj, iar Adrian Lupu a transformat lovitura de pedeapsă, ducând scorul la 0 – 2.
Jucătorii Bălanului au ieşit parcă mai motivaţi de la vestiare, punând mai mult în pericol poarta adversă în partea secundă. În minutul 73 a venit şi golul, Gabriel Buda reluând balonul în plasă din şapte metri, după o centrare trimisă de pe partea dreaptă de Mihai Molnar. Speranţele sălăjenilor au fost năruite în minutul 80, când Alexadru Gaşpar a înscris pentru 3 – 1, printr-un şut din interiorul careului.
„Jucătorii au avut o evoluţie mai modestă decât la meciul retur de baraj. Era de aşteptat, într-un fel, având în vedere că nu am mai efectuat niciun antrenament după jocurile de baraj. Am aşteptat, totuşi, o altă atitudine din partea jucătorilor. Am avut o discuţie cu ei la finalul partidei şi le-am spus că nu ne putem prezenta şi în campionat cu o astfel de evoluţie. Nu mă deranjează atât de mult faptul că am pierdut meciul, pe cât de mult mă deranjează atitudinea unor jucători. Ne aşteaptă un sezon greu în Liga a III-a, mai ales că majoritatea jucătorilor vor fi debutanţi în acest eşalon. Va fi foarte greu pentru toată lumea şi trebuie să fim conştienţi de acest lucru. Dacă jucătorii nu vor avea o altă atitudine în campionat, vom avea probleme în clasament la finalul sezonului. Va fi foarte greu şi cu antrenamentele, fiindcă sunt jucători angajaţi la diferite firme şi instituţii şi jucători care sunt studenţi la facultăţi din Cluj. Sper, însă, să găsim o modalitate convenabilă pentru toată lumea şi să ne prezentăm onorabil la meciurile din campionat. Vor mai veni la echipă doi sau trei jucători în perioada următoare, dar nu vă pot dezvălui încă numele lor”, a declarat antrenorul Marius Paşca la finalul partidei.
„Am reuşit să formăm acest lot pe ultima sută de metri. Mă bucur că am putut aduce la echipă câţiva jucători importanţi, care au activat chiar şi la nivelul Ligii I şi care cred că au făcut astăzi (miercuri, n.r.) diferenţa. Băieţii s-au mobilizat, chiar dacă a fost primul meci al sezonului şi pentru noi. Ne dorim să avem un parcurs cât mai lung în acest an, dacă se poate să facem o nouă surpriză, la fel ca în sezonul 2007 – 2008. Echipa din Bălan are câţiva jucători valoroşi în lot. Mă bucur atât pentru antrenorul Marius Paşca, cât şi pentru jucători că s-a reuşit promovarea în Liga a III-a. Cred că Luceafărul Bălan va arăta mult mai bine în campionat decât a arătat împotriva noastră”, a precizat, de cealaltă parte, tehnicianul Sănătăţii Cluj, Marius Semeniuc.
Faza a doua a Cupei României este programată miercuri, 29 august, însă cealaltă reprezentantă a Sălajului, FC Zalău, va intra în competiţie abia în faza a treia, având în vedere că a avut o clasare onorabilă la finalul sezonului trecut – locul 3.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Vlad Lazăr, Marius Rus, Toth Karoly, Vlad Negrean, Gabriel Buda, Mihai Bode, Bogdan Ceaca, Marius Haiduc, Andrei Teglaş şi Flaviu Porumb. Au mai evoluat: Marius Groza, Adrian Pop, Mihai Molnar şi Rareş Pintea. Antrenor: Marius Paşca
Sănătatea Cluj: Andrei Todoran – Dan Matei, Sergiu Şoş, Kis Csaba, Casian Miclăuş, Adrian Lupu, Lucian Perde, Silvian Tothăzan, Cosmin Siecoban, Florin Dan şi Alexandru Gaşpar. Au mai evoluat: Cristian Nicula, Claudiu Sărmăşan, Dan Mureşan şi Mihai Negrea. Antrenor: Marius Semeniuc

Leave a Comment