Elevii de zece ai Sălajului, premiaţi de Ministerul Educaţiei

Cei 21 de absolvenţi sălăjeni, 20 de gimnaziu şi unul de liceu, care au obţinut media zece la examenele naţionale, vor primi câte 3.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, din partea Ministerului Educaţiei, conform unei hotărâri adoptate în şedinţa de Guvern, de miercuri. Este vorba de patru absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale “Simion Bărnuţiu” – Dariana Ardelean, Dragoş Neghină, Matei Negruţu şi Keresztes Beata, doi ai Şcolii Gimnaziale “Corneliu Coposu” – Elena Brusturean şi Alexandra Negrean şi câte şapte de la şcolile “Gheorghe Lazăr”- Adriana Ciupe, Bianca Mureşan, Miruna Prodan, Denisa Nicoriciu, Iulia Nicorici, Martina Sabou şi Augusta Şolomon, şi “Mihai Eminescu”- Raul Ciupe, Denisa Corondeanu, Ramona Ghilea, Diana Pop, Denisa Vlaicu, Georgiana Marian şi Patricia Niculescu.
În ceea ce îi priveşte pe absolvenţii de liceu din Sălaj, în acest an, doar unul singur a reuşit să obţină media zece la Bacalaureat. Este vorba de Bianca Lucaciu, elevă a Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei.
Anul trecut, doar opt absolvenţi sălăjeni, patru de liceu şi patru de gimnaziu, au obţinut media zece la examenele naţionale, primind câte 3.000 de lei, respectiv 2.000 de lei, din partea Ministerului Educaţiei.
La nivel naţional, în acest an, 88 de absolvenţi de liceu care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015, vor beneficia de câte un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, iar 457 de absolvenţi de clasa a VIII-a, promoţia 2015, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, vor primi câte 1.000 de lei.

Alte articole

One Thought to “Elevii de zece ai Sălajului, premiaţi de Ministerul Educaţiei”

  1. Anonim

    ,,Cei 21 de absolvenţi sălăjeni, 20 de gimnaziu şi unul de liceu, care au obţinut media zece la examenele naţionale, vor primi câte 1.000 de lei, respectiv 3.000 de lei, din partea Ministerului Educaţiei” cred că este corect spus. Se pare că autoarea nu a fost de 10 la limba română.

Leave a Comment