Cum sa scapi de gandacii din locuinta ta

Atunci cand te confrunti cu o infestare a gandacilor scapata de sub control este bine sa apelezi la serviciile de dezinsectie.

Dezinsectia este un ansamblu de metode cu ajutorul carora se indeparteaza si se previn insecte zburatoare, taratoare sau artropode. Cele mai bune servicii de dezinsectie sunt oferite de catre firme de dezinsectie specializate in starpirea acestor daunatori.

Serviciile de dezinsectie se impart in doua categorii:

  1. Dezinsectie curativa, un proces prin care insectele sunt starpite din focare.
  2. Dezinsectie preventiva, un proces care se face pentru a preveni inmultirea insectelor.

Exista nenumarate moduri de starpire a acestor insecte daunatoare, de la substante chimice (insecticide), pana la capcane cu lipici sau socuri electrice.

 

Odata ce gandacii isi croiesc drumul intr-o casa poate fi foarte dificil sa ii mai indepartezi. Gandacii pot manca din alimentele voastre, pot cauza daune cartilor, electronicelor, iar in acelasi timp pot transmite bacterii la om. Dezinsectia gandacilor devine o corvoada inevitabila in acest context.

Iata cateva metode prin care ii poti tine la distanta:

  1. Elimina sursele de hrana si apa. Pentru a supravietui, gandacii au nevoie de o sursa de apa. In functie de temperatura si de marimea lor, ei pot trai timp de o luna fara nici un fel de aliment, dar nu mai mult de 7 zile fara apa.
  2. Curata casa foarte bine. Pastrarea curateniei este importanta pentru a tne gandacii la distanta, iar primul loc cu care puteti incepe este bucataria. Spala vasele imediat dupa ce ati luat masa. Strange firimiturile, curata blaturile si chiuveta de bucatarie. Nu uita de hota, curata hota de grasime, gandacii adora grasimea. Pastreaza alimentele in recipiente care se pot inchide etans. Curata podeaua din bucatarie, indeparteaza orice urma lipicioasa. Du gunoiul in mod regulat.
  3. Foloseste un spray insecticid. Pulverizeaza zonele pe unde gandacii ar putea intra, sau se pot ascunde.
  4. Foloseste capcane de gandaci cumparate de la magazin. Aceste capcane atrag gandacii, pentru ca mai apoi acestia sa fie capturati de o banda cu adeziv.
  5. Foloseste borcane cu apa. O modalitate simpla si eficienta pentru a atrage gandacii este cu ajutorul unui borcan plin cu apa plasat langa un perete. Acest lucru permite gandacilor sa patrunda, dar sa nu scape. Puteti introduce orice tip de momeala in borcan, chiar si zat de cafea.
  6. Repara orice fisura sau crapatura din pereti, pentru a opri gandacii sa patrunda in locuinta ta. Umple deschiderile din jurul tevilor din baie si bucatarie.
  7. Aplica un insecticid concentrat lichid. Concentratele sunt deosebit de eficiente si ofera protectie impotriva infestarii. Efectul lor poate dura pana la doua saptamani.

Alte articole

Leave a Comment