Curatarea hotelor profesionale, o operatiune obligatorie

Curatarea hotelor profesionale din restaurante este o operatiune obligatorie, solicitata de legile in vigoare. Hotele trebuie sa fie curatate si degresate de catre personal autorizat si certificat in domeniu.

O astfel de firma de curatare hote se ocupa de: curatarea filtrelor de aluminiu ale hotei, inlocuirea filtrelor acolo unde este nevoie, curatarea inoxului a tubulaturii si a palelor ventilatorului.

Curatarea hotelor din restaurante necesita o atentie speciala, de aceea este nevoie de mainile unor profesionisti.

 

Lasate necuratate, sistemele de exhaustare acumuleaza depuneri masive de grasime care pot deveni un adevarat pericol de incendiu.

Sistemele trebuie sa fie inspectate in mod regulat, la intervale de timp compatibile cu utilizarea, pentru a determina daca este nevoie sau nu de o curatare, inainte sa se acumuleze cantitati periculoase de grasime.

 

In fiecare an, mii de restaurante iau foc, provocand daune imense, pagube materiale, vatamari civile si chiar in unele cazuri decese. Mai mult din jumatate dintre incendiile din restaurante au loc in bucatarie. Motivul acestor tragedii este amanarea procesului de curatare hote.

 

De ce sa cureti hotele?

 

Incendiile din restaurante sunt asociate deseori cu hotele de bucatarie necuratate,

In afara de fum, hotele elimina si vaporii de grasime care se produc in timpul prepararii mancarurilor. Acesti vapori se depun in interiorul sistemului de exhaustare si il pot bloca. Fara o curatare corespunzatoare, sistemul de evacuare este un mediu de reproducere pentru mucegai si alte tipuri de bacterii, care nu ar trebui sa fie nicaieri in apropierea mancarurilor.

 

Curatarea blocajelor din sistemul de exhaustare ajuta la reducerea  riscurilor de incediu, defectiuni mecanice si se economisesc bani pe termen lung.

Este obligatoriu prin lege ca sistemele de exhaustare sa fie curatate. In cazul in care restaurantul vostru trece printr-o inspectie si intreaga bucatarie este bine curatata, dar sistemul de exhaustare ramane murdar, va puteti alege cu amenzi.

Daca sistemele nu sunt curatate, sanatatea tuturor poate fi pusa in pericol. In sistem pot ramane particule pericloase care scad calitatea aerului si prezinta un pericol real pentru sanatatea clientilor si a personalului restaurantului.

 

Curatarea sistemului de exhaustarea ofera un mediu sigur si curat pentru angajati si clienti, astfel permitandu-se o imbunatatire a starii de sanatate si o crestere a productivitatii.

 

Cat de des trebuie sa fie curatate hotele din bucataria unui restaurant?

 

Lunar – sistemele de exhaustare instalate in bucatarii unde se prepara mancaruri cu ajutorul combustibilului solid.

Trimestrial – sistemele de exhaustare care sunt instalate in bucatarii unde se prepara mancaruri 24 de ore pe zi, sau unde se prepara cantitati masive de mancare.

Semianual – sistemele de exhaustare care sunt instalate in bucatariile restaurantelor unde se gatesc mancaruri la niveluri moderate.

Anual – sistemele de exhaustare instalate in bucatariile intreprinderilor de sezon, tabere etc.

Leave a Comment