Trimişi în judecată pentru tăiere ilegală de arbori

 

Procurorii din Jibou au trimis în judecată, zilele trecute,  trei inculpaţi pe care îi acuză de tăiere ilegală de arbori, respectiv instigare la tăiere de arbori.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Ionuţ Stelian Cosiu este învinuit că în perioada 23-26 octombrie 2014 a tăiat din pădurea aparţinând Composesoratului Petrindu, 15 arbori nemarcaţi, după care a transportat materialul lemnos la staulul de oi situat în apropierea pădurii, însuşindu-şi-l pe nedrept. Valoarea prejudiciului cauzat este de 2.300 de lei.

Sub aceeaşi acuzaţie va fi adus în faţa judecătorilor şi Nicolae Blăjan, despre care anchetatorii susţin că în 17 iulie 2015, pe timp de zi şi singur, a tăiat din pădurea inculpatului Gheorghe Hotca, situată în locul numit Seşu Pietrei, în apropierea localităţii Rus, 90 de arbori nemarcaţi, în valoare de 3.200 de lei.

În acelaşi dosar este trimis în judecată şi proprietarul pădurii, pentru instigare la tăiere de arbori, care, în cursul lunii iulie 2015, i-a cerut lui Blăjan să taie arbori nemarcaţi din Seşu Pietrei, arată sursa citată.

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul de presă.

 

Alte articole

Leave a Comment