Cum sa iti protejezi casa impotriva focului

Incendiile sunt devastatoare si se pot isca in orice moment. Ignifugarea este una dintre cele mai bune metode de a-ti proteja casa impotriva unui incendiu.

Ce este ignifugarea?

Tratamentul de ignifugare este o modalitate prin care materialele combustibile sunt impregnate cu substante ignifuge, care ajuta materialul sa capete rezistenta impotriva arderii. Exista o multitudine de tratamente pentru lemn prin ignifugare: ignifugare lemn, ignifugare textile, ignifugare materiale combustibile etc.

Ignifugarea lemnului este una dintre cele mai folosite metode, asta si pentru ca lemnul este un material care trebuie ignifugat obligatoriu, conform legilor.

Pe langa ignifugarea lemnului, iata cateva metode prin care iti poti proteja casa impotriva incendiilor.

  1. Scapa de lucrurile in exces. Curatenia de primavara este un moment bun de a scapa de lucrurile care nu va mai folosesc. Cu cat aveti mai multe lucruri, cu atat riscati ca si pana cel mai mic incendiu sa se raspandeasca intr-un ritm ametitor. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa scapati de tot ce nu utilizati, dar trebuie sa constientizati ce se uzeaza in casa voastra si ce nu. Scapa de hainele pe care nu le mai porti sau de jucariile cu care copiii tai nu se mai joaca. Sorteaza lucrurile care trebuie aruncate, de cele care pot fi reutililzate sau donate unei organizatii de caritate.
  2. Foloseste betisoare de bambus care pot fi infuzate in parfum in locul lumanarilor parfumate. In loc sa iti faci griji ca ai lasat o lumanare aprinsa, cumpara mai bine un set de bete de bambus si uleiuri esentiale. Acestea sunt disponibile la orice butic si tin chiar si luni de zile.
  3. Verifica alarmele de fum. Fiecare casa ar trebui sa aiba o alarma de fum care functioneaza. Alarmele de fum trebuie verificate de doua ori pe an si inlocuite in cazul in care exista probleme de functionare.
  4. Foloseste metoda ignifugarii pentru mobilierul de gradina.
  5. Cumpara un extinctor pe care sa il pastrezi afara, la indemana. Extinctorul este o solutie salvatoare mai ales daca va place sa gatiti in aer liber, pe timpul verii. In cazul unei situatii de urgenta, acesta este mult mai eficient decat un furtun de apa.
  6. Pregatiti gratarul departe de arbusti sau copaci.
  7. Nu lasa niciodata lumanarile nesupravegheate, fie ca este vorba de lumanari din exterior sau din casa.
  8. Asigura-te ca nu exista cabluri supraincarcate. Un semn principal al supraincarcarii firelor sunt sigurantele care sar.

Leave a Comment