Liga a IV-a va fi compusă din 16 echipe

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Sălaj a organizat la finalul săptămânii trecute Adunarea Generală Ordionară, iar unul dintre subiectele dezbătute a fost numărul echipelor înscrise în noul sezon al Ligii a IV-a. Preşedintele Daniel Sabou a propus ca în ediţia 2016 – 2017 să evolueze 16 echipe, propunere cu care nu au fost de acord Aurel Pintican, reprezentantul clubului Dumbrava Gîlgău şi Marius Stana, reprezentantul echipei Rapid Jibou. Primul s-a arătat deranjat de faptul că nu toate echipele îndeplinesc condiţiile minime stabilite în regulamentul de organizare a AJF Sălaj, în timp ce al doilea a motivat faptul că a fost stabilit deja bugetul pentru noul sezon, iar suplimentarea numărului de echipe înseamnă şi costuri mai mari din partea cluburilor.
În cele din urmă, s-a stabilit că ediţia 2016 – 2017 a Ligii a IV-a să aibă în componenţă 16 echipe. Gloria Ban s-a retras din competiţie, astfel că au făcut pasul spre eşalonul patru trei cluburi: Cetatea Buciumi, Inter Pericei, campioane în cele două serii din Liga a V-a şi Real Crişeni, care va lua locul celor de la Gloria Ban.
Marţi a fost stabilit şi programul noii ediţii de campionat, prima etapă urmând să aibă loc în data de 21 august.
Derby-ul primei runde se va juca la Mirşid, campioana Sălajului urmând să întâlnească Silvania Cehu Silvaniei, formaţie ce a terminat pe locul şase ediţia trecută de campionat. În cadrul primei etape au mai fost programate duelurile: Flacăra Halmăşd – Sportul Şimleu Silvaniei, Gloria Bobota – CS Crasna, Olimpic Bocşa – Benfica Ileanda, Cetatea Buciumi – AS Chieşd, Inter Pericei – Rapid Jibou, CS Hida – CS Barcău Nuşfalău şi Real Crişeni – Dumbrava Gîlgău.
Meciurile de juniori sunt programate la ora 16, iar cele de seniori, la ora 18.

Leave a Comment