Cele mai bune jocuri online

Dezvoltarea economica si imbunatatirea calitatii vietii in Romania au dus la o crestere a pietei  jocurilor online. Un alt factor care a stimulat aceasta crestere este preferinta unui segment din ce in ce mai mare din randul copiilor pentru petrecerea timpului in fata calculatorului, in detrimentul activitatilor in aer liber. Nu in ultimul rand, un rol major in dezvoltarea pietei il are multitudinea de dispozitive electronice, tablete, computere, smartphone-uri, disponibile pe piata.

Romanii sunt din ce in ce mai interesati in cumpararea de jocuri online. Desi ei prefera inca magazinele fizice, vanzarile digitale in domeniu au o rata mare de crestere, anticipandu-se ca in cativa ani achizitia de jocuri de pe internet va fi dominanta. Componenta online a vanzarilor este determinata de cresterea numarului de platforme care ofera jocuri, de ascensiunea jocurilor gratis si de adoptarea cumparaturilor din mediul online.

Conform studiilor din piata, cel mai apreciat joc in Romania este MMORPG-ul (massive multiplayer online role-playing games) World of Craft. Lansat in urma cu 14 ani de Blizzard Entertainemet, jocul este a patra serie din Warcraft si este unul dintre cele mai populare la nivel global, cu peste 100 de milioane de conturi in 2014. In Romania sunt peste 10 000 de jucatori inregistrati pe serverele jocului.

Desemnat cel mai bun joc video al anului 2017 la The Game Awards, The Legend of Zelda:Breath of the Wild a prins si la jucatorii din Romania. Jocul a necesitat 5 ani de munca din partea producatorului Eiji Aonuma si a fost dezvoltat de Nintendo pentru consolele Nintendo Switch si Wii U. Acesta este un joc de actiune care urmareste aventurile personajului principal Link in regatul fantastic Hyrule.

Un amestec inedit de horror pshihologic, fantezie si actiune-aventura, Hellblade: Senua’s Sacrifice, un joc produs de Ninja Theory, are un mare succes la publicul de toate varstele. Jocul este unul lipsit de caracteristici publicitare, in care nu conteaza calea si scopul drumului, ci trairea intensa a fiecarei clipe. In acest joc o insotim pe Senua, o razboinica picta, in aventurile in Hellheim, unde incearca sai salveze sufletul lui Dillon. Pentru o productie cat mai realista, realizatorii au apelat la consultanta medicala despre psihoza si workshop-uri despre aceasta. Creatorii jocului recomanda folosirea castilor izolatoare 3D.

Cu o grafica tipica animatiilor Fleischer si Walt Dysney din anii ’30, jocul produs de StudioMDHR, Cuphead, pune accent pe luptele dificile cu numeroase personaje de tip ,,boss”. Jocul in sine este un shooter dificil, cu lupte neincetate, de scurta durata, care necesita actiuni si reactii rapide. El este disponibil doar pentru Xboxe One si Windows.

Foarte populare in Romania sunt jocurile online de tip pacanele 77777. Ele sunt preferatele romanilor atat in cazinourile terestre, cat si pe platformele de jocuri gratuite sau in cazinourile online, fiind compatibile cu dispozitivele mobile de tip IOS sau Android sau calculatoare de tip desktop. Produs de NetEnt, Twin Spin este unul dintre cele mai populare jocuri online de acest tip. Cu simboluri clasice de pacanele si o grafica moderna, jocul prezinta cinci tamburi cu mai multe linii de castig si modalitati de a-ti multiplica veniturile.

Sfarsitul anului 2018 va aduce in peisaj cateva jocuri care ii vor incanta pe jucatori. Forza Horizon 4, un joc de curse open world ce va fi disponibil doar pentru Xbox One si PC, va fi lansat in jur de 2 octombrie 2018. Jocul se va axa pe explorare, turnee de curse si intreceri multiplayer. Cursele vor avea loc pe strazile din Marea Britanie si vor acoperi toate anotimpurile, incercand sa satisfaca pe toti pasionatii de curse.

Fallout 76 este un alt joc asteptat in aceasta toamna. Disponibil pentru PC, PS4 si Xbox One, jocul va fi lansat pe 14 noiembrie si, conform reprezentantilor Bethesda, acesta va fi cel mai mare joc din serie, doar ca nu vor fi la fel de multe NPC-uri cu care jucatorii sa discute si care sa le ofere misiuni. Acestia vor putea incheia aliante pentru a ataca alti jucatori si vor beneficia de tot felul de arme, inclusiv bombe atomice.

Incepand cu 7 decembrie va fi disponibil pe piata romaneasca Super Smash Bros, un joc de bataie produs de cei de la Nintendo pentru platforma Switch. Jocul are un modul ,,versus” unde se vor lupta cel mult 4 oponenti controlati de oameni sau A.I. si un modul ,,smash” unde se vor lupta pana la 8 personaje.

 

Alte articole

One Thought to “Cele mai bune jocuri online”

  1. jianu gheorghe

    I-MI PLACE.OK

Leave a Comment