Accidentele – cosmarul oricarui sofer

Numarul soferilor creste de la o zi la alta, ceea ce inseamna ca traficul devine din ce in ce mai dens. Pe langa timpii mai lungi de petrecut in trafic, se intampla de multe ori ca, din nefericire, in ciuda faptului ca esti un sofer bun, sa fiI luat prin surprindere de actiunile celorlalti participanti la trafic. Accidente minore au loc la tot pasul. O frana pusa brusc, o schimbare de directie facuta fara semnalizare sau aproximarea gresita a unei distante, toate pot provoca accidente si declansa crize de nervi.

Prin definitia sa, accidentul este imprevizibil, asa ca iata ce trebuie sa faci in cazul in care iei parte la unul:

Accidente care nu implica persoane

In cazul fericit in care accidentul nu s-a soldat cu victime (vatamare corporala sau deces), ci doar lovirea autoturismelor fara comiterea unei infractiuni rutiere, lucrurile se rezolva usor folosind formularul de constatare amiabila. Acesta se completeaza cu date din talonul masinii, permisul de conducere si asigurarea RCA. In formular se precizeaza vinovatul si pagubitul. Asigurarea RCA a vinovatului va acoperi reparatia autoturismului celuilalt. Pentru aceasta este necesara prezentarea la sediul asiguratorului, unde se va elibera si formularul de intrare in reparatie a masinii.

Dupa cum se poate vedea, lucrurile se pot rezolva rapid, fara interventia organului de politie. Acest lucru depinde, insa, de incheierea unei asigurari RCA si de stabilirea acordului cu privire la rezolvarea problemei pe cale amiabila.

Asigurarea RCA este, de altfel, obligatorie, aceasta fiind in acelasi timp o dovada de raspundere civila fata de cei din jur.

Cum asigurarea este incheiata mai mult in beneficiul celuilalt, de multe ori sunt alese cele mai ieftine pachete. O asigurare premium va rezolva lucrurile mai eficient si mai rapid, ajutand mai mult persoana pagubita. Lucrurile functioneaza astfel pe principiul ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Bineinteles, bugetul reprezinta insa criteriul cel mai important pentru cele mai multe dintre persoane.

Accidente care implica vatamarea corporala sau decesul

In cazul extrem de nefericit al accidentelor soldate cu victime, legislatia cere ca politia si salvarea sa fie chemate in cel mai scurt timp. Parasirea locului accidentului sau modificarea pozitiei autoturismelor si urmelor reprezinta o infractiune.

Si in acest caz asigurarea RCA joaca un rol important, aceasta despagubind victima. Asigurarea poate acoperi cheltuieli legate de interventii medicale, recuperare, transportul victimelor si familiei, deces, despagubiri in diverse masuri etc.

Asigurare RCA in rate, online si rapid

Pentru orice sofer, asigurarea RCA reprezinta unul dintre cele mai importante documente. La prima vedere, aceasta este o cheltuiala in plus care nici macar nu este in beneficiul propriu. Lucrurile stau insa foarte mult in beneficiul platitorului, iar asigurarea poate fi incheiata rapid.

Asigurarea RCA te scuteste de plata din buzunar a cheltuielilor de despagubire si iti ofera protectie in fata instantei. In cazul in care pagubitul nu este multumit de prestatia asiguratorului tau si te da in judecata, existenta politei in sine te acopera de vina.

Pentru a incheia o asigurare RCA in momentul de fata este de ajuns sa ai un calculator, laptop sau un alt dispozitiv ce se poate conecta la internet. Asigurarea poate fi incheiata online, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi la sediul asiguratorului. In acelasi timp, poti compara preturile online fara a pierde timp cerand informatii de la fiecare asigurator in parte. Odata platita, asigurarea este trimisa in cel mai scurt timp pe email sau livrata la domiciliu.

Partea cea mai atractiva este ca poti sa inchei si o asigurare RCA in rate. Din ce in ce mai multi distribuitori online de RCA accepta plata cu carduri in rate de la o serie larga de banci. Cu alte cuvinte, la fel cum platesti in rate pentru aparatele electrocasnice poti plati si pentru asigurare.

O asigurare RCA in rate iti aduce costuri foarte mici, care iti ofera un avantaj important. Asigurarea se poate incheia pe 6 sau 12 luni, existand o reducere pentru incheierea in varianta de  12 luni. Optand pentru o asigurare RCA in rate, costurile vor fi cu atat mai mici. Pentru plata se poate opta chiar si pana la 12 rate, astfel incat contributia lunara sa fie foarte mica.

Incheierea unei asigurari este foarte simpla si se poate face comod, de acasa sau din orice loc in care ai internet. Pe langa varianta clasica a incheierii la sediul asiguratorului, exista varianta incheierii online. In plus, site-urile de comparare a ofertelor permit alegerea optiunii potrivite pentru fiecare buget si poti incheia chiar si o asigurare RCA in rate. Nu exista nicio scuza pentru a nu incheia o astfel de polita.  In cazul in care vei ajunge pagubit, te vei bucura la randul tau de asigurarea altcuiva.

Alte articole

Leave a Comment