Halta Rus, ca după „război”

Reprezentanți ai comunității din Rus ne-au adus la cunoștință situația dezastruoasă în care se găsește clădirea din stația CFR Rus. Mai mulți localnici ne-au sesizat că stația este funcțională, aici oprind trenurile de călători. Degeaba, aici nu există lumină pe timpul nopții, iar clădirea se află într-o stare avansată de degradare. Primăria Rus i-a solicitat proprietarului să intervină în regim de urgență.

Halta Rus este într-o stare dezastruoasă, o confirmă chiar reprezentanții Primăriei Rus. Autoritățile locale sunt nemulțumite și spun că nu pot interveni asupra clădirii care se află în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate. Potrivit oficialilor Primăriei Rus, stația nu doar că nu este iluminată pe timpul nopții, dar clădirea nu mai este funcțională, nu poate fi folosită nici ca spațiu de așteptare în condițiile în care se află. Primăria a solicitat o explicație din partea proprietarului, respectiv Compania Națională de Căi ferate care a venit și cu răspunsul.

„Clădirea Haltei Rus este mijloc fix, înregistrat în domeniul privat al Companiei Naționale de Căi Ferate C.F.R. S.A. – Sucursala Regională CF Cluj. În prezent, la nivelul C.N.C.F –  C.F.R. S.A, în limita bugetului aprobat, se derulează doar lucrări de intervenții cu caracter de urgență, la obiective care prezintă neconformități ce pot afecta siguranța circulației feroviare. În ceea ce privește reabilitarea clădirii Haltei Rus, Sucursala Regională CF Cluj are în vedere efectuarea lucrărilor de reparații și igienizări exterioare, necesare îmbunătățirii aspectului exterior al acesteia, în măsura în care vor fia cordate fondurile necesare. În conformitate cu reglementările în vigoare, pentru bunurile imobile aparținând domeniului privat al C.N.C.F – C.F.R. S.A., există varianta valorificării prin închiriere, prin licitație publică sau prin negociere directă, în cazul unor activități de interes public, desfășurate de autoritățile locale, caz în care primăria va formula o solicitare adresată  Sucursalei Regionale CF Cluj, în vederea parcurgerii etapelor necesare obținerii aprobărilor aferente”, se arată în răspunsul primit de Primăria Rus. Oficialii Primăriei Rus le-au solicitat reprezentanților companiei de căi ferate să intervină de urgență pentru asigurarea iluminatului pe timp de noapte, iar asta pentru că încă sunt călători care circulă cu trenul și folosesc Halta Rus.

One Thought to “Halta Rus, ca după „război””

  1. […] Reprezentanți ai comunității din Rus ne-au adus la cunoștință situația dezastruoasă în care se găsește clădirea din stația CFR Rus. Mai mulți localnici ne-au sesizat că stația este funcțională, aici oprind trenurile de călători. Degeaba, aici nu există lumină pe timpul nopții, iar clădirea se află într-o stare avansată de degradare. Primăria Rus i-a solicitat proprietarului să intervină în regim de urgență. Halta Rus este într-o stare dezastruoasă, o confirmă chiar reprezentanții Primăriei Rus. Autoritățile locale sunt nemulțumite și spun că nu pot interveni asupra clădirii care se află în… Citeste mai mult […]

Leave a Comment