Strada Plevnei a intrat în reparaţii capitale

Strada Plevnei din municipiul Zalău a intrat într-un proces amplu de modernizare. Tronsonul propus pentru reparaţii capitale are lungimea totală de 448,18 m și se află în partea de nord – est a oraşului Zalău, între strada Bujorilor și strada Garofiței. Sistemul rutier existent este alcătuit din pământ şi, parţial, piatră spartă, prezentând denivelări majore care pun în pericol atât circulaţia rutieră, cât şi cea pietonală din cauza lipsei trotuarelor şi utilizării accesului pietonal pe partea carosabilă. De asemenea, lipsa canalizării pluviale, duce la scurgerea apelor, în mod natural, pe suprafaţa carosabilă şi se revarsă în strada Bujorilor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Zalău, principalele lucrări care se vor efectua sunt următoarele: lucrări de scarificare si reprofilare; strat de piatră spartă în grosime de 20 cm; strat de legătură din binder de criblură de 6 cm grosime şi strat de uzură din mixtură asfaltică de 5 cm grosime. Toate straturile realizate cu aşternere de materiale se vor executa mecanizat. De asemenea, reţeaua de canalizare pluvială se realizează din ţeavă corugată Dn 315 pe lungimea de 412,81 , respectiv Dn 500 pe lungimea de 35,37  şi se descarcă în canalizarea pluvială existentă de pe strada Bujorilor. Vor fi montate 14 bucăţi de cămine prefabricate, dar şi guri de scurgere cu grătar şi ramă. Valoarea totală a investiţiei este de 699.714,70 de lei cu TVA inclus.

3 Thoughts to “Strada Plevnei a intrat în reparaţii capitale”

  1. […] Strada Plevnei din municipiul Zalău a intrat într-un proces amplu de modernizare. Tronsonul propus pentru reparaţii Citeste mai mult […]

    1. florina

      MINUNAT !ASA TREBUIE !FELICITARII!

  2. Anonim

    Daca și pe această stradă se va lucra precum pe Gh.Doja sau Coposu, unde pentru reabilitarea străzilor se lucrează de trei ani, felicitările trebuie sa le primească constructorii, pentru tragerea de timp, nicidecum cei care conduc orașul și se complace în stare situații.

Leave a Comment