RAFTUL CU CARTE: Transilvania şi locuitorii săi – Vol. II

Volumul de faţă completează şi încheie ediţia în limba română a lucrării lui Auguste de Gérando – La Transylvanie et ses habitants, scrisă acum mai bine de 150 de ani şi rămasă inaccesibilă până în prezent publicului românesc în versiune integrală.
La fel ca prima parte a cărţii scriitorului francez (apărută la Editura Casa Cărţii de Ştiinţă în 2014), acest volum îmbină în mod reuşit informaţiile istorice cu descrieri de călătorie, cu legende, tradiţii populare şi etnografice, precum şi cu analize sociale şi economice asupra Transilvaniei. De Gérando nu doar a citit despre această regiune, ci a străbătut-o la pas, în lung şi în lat, descoperind în mod direct oraşele şi satele, locuitorii de diferite naţionalităţi, obiceiuri şi mentalităţi.
Cartea poate fi comandată de la www.casacartii.ro

Alte articole

One Thought to “RAFTUL CU CARTE: Transilvania şi locuitorii săi – Vol. II”

  1. […] Volumul de faţă completează şi încheie ediţia în limba română a lucrării lui Auguste de Gérando – La Transylvanie et ses habitants, scrisă acum mai bine de 150 de ani şi rămasă inaccesibilă până în prezent publicului românesc în versiune integrală. La fel ca prima parte a cărţii scriitorului francez citește toată știrea… […]

Leave a Comment