“Bobocii” Poliţiei sălăjene au intrat în “pâine”: cei 21 de agenţi vor începe munca la posturile din judeţ

 Cei care vor asigura liniştea în comunele sălăjene ale căror posturi de Poliţie au fost scoase la concurs, au promovat, în luna mai a.c., examenul de încadrare din sursă externă. La nivel naţional a fost, aşadar, „mobilizare generală” în rândul tinerilor proaspăt încadraţi, la sediile Inspectoratelor de Poliţie judeţene (IPJ). La IPJ Sălaj, urările de “bun-venit” le-au fost adresate agenţilor de conducerea Inspectoratului, care i-a asigurat pe cei 21 de agenţi de întregul sprijin în exercitarea atribuţiilor pe care le vor avea. Şefii Poliţiei sălăjene le-au spus celor care vor îmbrăca uniforma după ce vor trece cu brio perioada de probă, că “profesia aleasă de ei este una plină de provocări, care implică devotament, seriozitate, bunăvoinţă şi fermitate în decizii şi acţiuni”.

Tinerii poliştii au participat la primul instructaj din cariera lor de polițiști, în cadrul căruia au primit informații cu privire la misiunile și atribuțiile subunităților în care își vor desfășura activitatea. De asemenea, acestora li s-a adus la cunoștință calendarul de activități în care vor fi angrenați și care va culmina cu un examen de absolvire, în urma căruia vor afla dacă vor putea rămâne definitiv pe funcţie. 

După promovarea examenului, cei 21 agenți de poliție vor deveni polițiști “cu acte în regulă”, abia atunci postul pentru care au optat va fi unul “sigur”. Totodată, în data de 11 iulie a.c., agenţii de poliţie vor depune jurământul de credinţă. Agenții vor dobândi dreptul de a purta armament de serviciu numai după perioada de pregătire intensivă și vor promova examenul de definitivare în carieră. Tinerii agenţi îşi vor exercita activitatea în mediul rural, cele 21 de posturi de poliţie fiind repartizate în comunele Şamşud, Almașu, Fildu, Zimbor, Gîrbou, Năpradea, Gîlgău, Letca, Rus, Zalha, Poiana Blenchii (două posturi), Dragu, Horoatu Crasnei, Nuşfalău, Halmăşd, Plopiş, Marca, Valcău de Jos, Chieşd şi Carastelec.

În 11 iulie tinerii agenţi vor depune jurământul, după care, până la finele anului se vor afla în perioada de probă, fiecare lucrând sub îndrumarea şefilor de post, la secţiile d epoliţie pentru care au optat. În această perioadă ei nu vor purta uniformă și nu vor fi dotați cu armament.

 

 

Alte articole

Leave a Comment