Profesorul Vasile Puşcaş îşi lanseză volumele la Zalău

Zălăuanii sunt invitaţi vineri, 26 octombrie, de la ora 11, în sala de spectacole a Clădirii Transilvania, la o întâlnire cu profesorul Vasile Puşcaş şi cărţile sale dedicate Centenarului Marii Uniri.

Autorul îşi va lansa, cu acest prilej, volumele „Iuliu Maniu văzut de românii americani” și „Philip E. Mosely despre Transilvania şi Basarabia” (Colecția Istorie contemporană), apărute sub egida Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Vasile Pușcaș este profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde susține cursuri de Relații Internaționale, Negocieri Internaționale, Negocieri Europene. Din 2011 este Profesor Jean Monnet Ad Personam. Începând cu anul 2000 a predat și la International University Institute for European Studies (IUIES) în Gorizia/Trieste (Italia). Este membru în Board-ul mai multor organizații profesionale din domeniul Relațiilor Internaționale, precum Institutul de Diplomație Culturală din Berlin, European University Institute din Florența, Institute for International Sociology din Gorizia etc. Între 1991 și 1994 a fost diplomat al României în New York și Washington, D.C. Din decembrie 2000 și până la sfârșitul negocierilor de aderare cu UE (decembrie 2004), a fost negociatorul-șef al României, membru al Guvernului României. Între 2000 și 2008 a fost membru al Parlamentului României. Între decembrie 2008 și octombrie 2009 a fost ministru al Afacerilor Europene în Guvernul României.

Alte articole

2 Thoughts to “Profesorul Vasile Puşcaş îşi lanseză volumele la Zalău”

  1. Anonim

    PE CARTE DESPRE UTC SI COMUNISM, TOVARASUL PUSCAS?

  2. Anonim

    Andreea Vilcovschi, știați că dl Pușcaș este din Sălaj (Surduc)? Pe lîngă înșirarea de titluri și afilieri, informația asta era singura de natură să trezească simpatia/mîndria cititorilor. Ați ratat-o

Leave a Comment