Lansare de carte la Cehu Silvaniei

Prof. Maria Cordea

O inedită lansare de carte a avut loc vineri,1 iulie, la Cehu Silvaniei.E vorba de două volume diferite ca gen şi tematică: ISTORIE ŞI RELIGIE – Adevăr sau închipuire – publicată în 2012 şi DESTINE – publicată în 2015, ambele la Zalău. Autorul lor,domnul VICENȚIU FLORIAN POP, de profesie silvicultor, ne oferă surpriza acestor cărți, rod al unei minuțioase și susținute activități de documentare îmbinate cu o imaginație și o sensibilitate demne de un istoric și de un literat în același timp.Și asta la vârsta de aproape 80 de ani(s-a născut în 1937)!
Prezentarea autorului și a cărților a fost făcută de cunoscutul scriitor MILIAN OROS din Baia Mare,președintele Ligii scriitorilor români.Vorbind despre Destine, domnia sa a remarcat modul in care autorul,, știe să împletească basmul cu istoria reală ‘’, în prezentarea vieții și întâmplărilor a cinci generații ale familiei Tătaru din spațiul transilvan, având ca fundal perioada istorică dintre 1785 și1954.
În ce privește volumul Istorie și religie, acesta impresionează prin ,,complexitatea informațiilor,prin acuratețea lor, prin incercarea de a elimina subiectivismul din materialele prezentate,iar acolo unde autorul își expune punctul de vedere, o face cu atenție,argumentat, dezvăluindu-ne astfel un spirit deschis,spiritul unui om de cultură pasionat de literatură,istorie și istoria religiilor’’.
De remarcat de asemenea că fiecare din cele doua volume cuprinde câte o impresionantă listă bibliografică și câte un Glosar.
Așadar,pentru iubitorii de literatură istorică și pentru cei pasionați de istoria credințelor religioase,o invitație la lectură, cunoaștere și inițiere.

Alte articole

Leave a Comment