A recunoscut că a făcut trafic de influenţă, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică

Procurorii din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Sălaj au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Aurel Adişor Andraş, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul i-a pretins bani unui suspect cercetat în mai multe dosare de furt, promiţându-i că va interveni pe lângă agentul de poliţie judiciară care instrumenta cazurile penale respective.

Pentru că inculpatul şi-a recunoscut faptele şi ţinând cont de conduita bună a bărbatului anterior săvârşirii faptelor, cât şi pe parcursul urmăririi penale, de persoana inculpatului, de modul de săvârşire a faptelor şi de consecinţele acestora, procurorul a încheiat cu Aurel Adişor Andraş un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Astfel, cele două părţi au făcut o înţelegere privind pedeapsa. Mai exact, susţin oficialii Parchetului, s-a stabilit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de doi ani.

Dosarul se află pe masa judecătorilor Tribunalului Sălaj, în fază de cameră preliminară, instanţa urmând să se pronunţe asupra acordului dintre procuror şi inculpat.

Alte articole

Leave a Comment