La Biblioteca Județeană: Nocturna Bibliotecilor, Noaptea Cercetătorilor Europeni și Ziua Internațională a Muzicii

Biblioteca Județeană „Ioniță Scipione Bădescu” (BJ) Sălaj invită publicul sălăjean de toate vârstele la trei evenimente menite să transforme simpla vizită la bibliotecă într-o experiență culturală inedită: Noaptea Cercetătorilor, Ziua Internațională a Muzicii și Nocturna Bibliotecilor.
Evenimentele vor avea loc vineri – 30 septembrie. „Vom oferi publicului un program extrem de variat. La Noaptea Cercetătorilor vom avea cele mai interesante experimente, pentru a marca Ziua Internațională a Muzicii vom avea un moment muzical inedit, iar la Nocturna Bibliotecilor, eveniment organizat în toate bibliotecile din țară și din Republica Moldova, v-am pregătit tururi ghidate de bibliotecă, ateliere de creație, povești, teatru, muzică, expoziții, toate menite să vă facă să descoperiți biblioteca și să împărtășiți experiențe”, a declarat Mariana Marian, managerul BJ Sălaj.

Experimente pentru copii

Noaptea Cercetătorilor Europeni se va desfășura între orele 9-13 pe trotuarul din fața Clădirii Transilvania și își propune să aducă în fața publicului cele mai interesante experimente pentru copii. Alături de Andrea Ilyes și Jozsa-Fechete Anamaria, reprezentanții instituției de cultură îi vor provoca pe micii cercetători să experimenteze, să adreseze întrebări și să învețe prin joc. Evenimentul este organizat în colaborare cu Palatul Copiilor Zalău și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău.

Moment muzical în centrul orașului

Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day) celebrată în fiecare an, în 1 octombrie, evidenţiază rolul important pe care îl are muzica în viaţa de zi cu zi a oamenilor de pe întreaga planetă. Tocmai de aceea, vineri, de la ora 10, în fața Clădirii Transilvania, va avea loc un moment muzical susținut de fanfarele reunite ale Casei Municipale de Cultură Zalău și Liceului de Artă „Ioan Sima” Zalău. De asemenea, Nocturna Bibliotecilor este un eveniment care se va desfășura între orele 17 și 22 în toate secțiile și compartimentele BJ Sălaj, constând în activități extrem de variate, de la ateliere, jocuri și concursuri, până la teatru, muzică, expoziții și tururi ghidate prin toată biblioteca la fiecare 30 de minute.

În cadrul Secției Tineri&Adulți, în intervalul orar 17-22, se vor desfășura concursuri cu premii. Este vorba despre: Ruleta întrebărilor – contratimp, concurenții vor răspunde la cât mai multe întrebări cu și despre cărți; Ghicitul în cărți – concurenții vor recunoaște cât mai multe cărți după Autor / Titlu / Personaj principal; Caută și găsește – concurenții vor identifica cât mai multe cărți care conțin în titlu cuvinte ca: bibliotecă, cititor, carte etc. și Leapșa cu cărți – combinarea a patru – cinci titluri de cărți pentru realizarea unei fraze logice, cu sens (comice sau nu) și fotografierea cotoarelor cărților din care rezultă enunțul.

Leave a Comment