Gospodăriile tradiţionale, promovate într-un circuit turistic local

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură, instituţie subordonată Ministerului Culturii, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJS), a organizat în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, cursul „Patrimoniul şi comunitatea” în cadrul proiectului cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) – „Acasă ca demult”. La cursurile care au avut loc la sediul CCAJS au luat parte studenţi, bibliotecari, referenţi ai caselor orăşeneşti, centre culturale, cămine culturale, cluburi ale copiilor, profesori, reprezentanţi de asociaţii culturale, meşteri populari, agricultori, dar şi reprezentanţi ai mai multor primării din judeţul Sălaj.
Potrivit reprezentanţilor CCAJS, tot în cadrul proiectului cultural finanţat de AFCN – „Acasă, ca demult” a avut loc o întâlnire, cu primari, viceprimari şi consilieri locali din judeţ, în cadrul căreia reprezentatul Centrului de Pregătire Profesională a prezentat tema „Posibilităţi de integrare a iniţiativelor culturale”.
„Acasă, ca demult” este titlul proiectului cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional în judeţul Sălaj şi care vizează îmbunătăţirea stării de conservare a cel puţin patru gospodării tradiţionale din judeţ. Este vorba despre comunele Buciumi, Cizer şi Plopiş, iar gospodăriile urmează să fie promovate într-un circuit turistic local.
Proiectul, implementat de CCAJS cu Centrul de Pregătire Profesională în Cultură Bucureşti, propune păstrarea şi conservarea dovezilor de locuire din ultimii 100 de ani din satele sălăjene într-un mod vivant şi interactiv.

Alte articole

Leave a Comment