Ansamblul „Meseşul” face înscrieri pentru cursuri de dans popular

Elevii şi tinerii din judeţul Sălaj, cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, pot urma cursuri de dans popular la Secţia Ansamblului Folcloric „Meseşul” al Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului (CCAJ)Sălaj.

Începând cu luna octombrie, CCAJ, Secţia Ansamblul Folcloric „Meseşul” organizează cursuri de dans popular pentru grupele de copii, pe categorii de vârstă: 10-14 ani, 14-18 ani, respectiv pe categorii de clase V-VIII şi IX-XII. Durata unui curs este de trei ani, iar săptămânal se vor efectua două ore de repetiţii în funcţie de programul copiilor. Cei interesaţi de aceste cursuri trebuie să ştie că tariful lunar este de 30 de lei, cursurile urmând a începe din data de 3 octombrie, ora 16, la CCAJ din municipiul Zalău, situat în Piaţa 1 Decembrie, numărul 11, când se va face şi o testare a fiecărui participant. Copiii care doresc să urmeze cursuri de dans popular trebuie să dovedească prezenţă scenică şi să aibă auz melodic şi ritmic. De asemenea, ei trebuie să ştie şi să interpreteze o strofă dintr-o melodie, cursurile având ca scop învăţarea paşilor de bază de dans popular ardelenesc, printr-o coregrafie de dansuri de zonă: Agrij, Codru şi Barcău. După perioada parcurgerii unui curs, trei ani, există posibilitatea de a activa în cadrul Ansamblului Folcloric „Meseşul”.
Pentru mai multe relaţii, cei interesaţi se pot adresa la sediul instituţiei sau la numerele de telefon 0260-612870 sau 0745-304271

Alte articole

Leave a Comment