Oficiul Fitosanitar Sălaj: BULETIN DE AVERTIZARE

Conditiile climatice din ultimele zile au fost favorabile pentru aparitia si dezvoltarea Gandacului din Colorado la cultura cartofului, tomatelor si vinetelor. Pentru combatere, recomandam ca in aceasta perioada, pe parcelele unde sunt 1 – 2 adulti/m² si 3 – 4 larve/m², sa se efectueze tratament folosind unul din insecticide :
1. Actara 25 WG – 60 – 80 gr/ha ;
2. Calypso 480 SC – 0,08 l/ha ;
3. Biscaya 240 OD – 0,2 l/ha ;
4. Lider 200 SL – 0,3 l/ha ;
5. Proteus OD 110 – 0,4 l/ha.
Pentru prevenirea atacului cu bacterioze ( Xanthomonas vesicatoria – Patarea frunzelor si basicarea fructelor ) care ataca culturile de tomate si ardei, precum si pentru prevenirea infectiilor produse de alti agenti patogeni care ataca cultura de cartofi, tomate, vinete, se recomanda sa se foloseasca unul din urmatoarele fungicide,  :
1. Bouillie Bordelaise WDG – 7,5 kg/ha ;
2. Dithane M 45 – 2,5 kg/ha ;
3. Equation Pro – 0,4 kg/ha ;
Tratamentul se repeta la 7 – 10 zile, in functie de conditiile climatice.
Nu se efectueaza tratamente fitoasanitare daca temperatura aerului este mai mare de 24°C, viteza vantului depaseste 4 m/s si daca insolatia este puternica.
Pentru agentii de daunare avertizati, se vor utiliza doar produse de protectia plantelor (ppp) omologate de Comisia Nationala de Omologare a Produselor de Protectia Plantelor, care sunt inregistrate in baza de date PEST – EXPERT, care poate fi accesata la adresa : http ://www.madr.ro, la sectiunea Fitosanitar – adresa web:https://aloe.anfdf.ro, utilizator – quest ; parola – guest.
Cititi si respectati instructiunile si informatiile inscrise pe eticheta produselor de protectia plantelor
Luati masurile ce se impun pentru protectia mediului inconjurator.
Respectaţi cu stricteţe normele de lucru cu produse de uz fitosanitar, pe cele de securitate a muncii, de protecţie a albinelor şi a animalelor conform: Ordinului Comun nr. 45/1991 al MAA, privind unele măsuri pentru protecţia familiilor de albine împotriva intoxicaţiilor cu pesticide, a Legii nr. 383/2013 a apiculturii şi nr.127/1991 al ACA din Romania; 68/05.02.1992 Min.Mediului ; 15b/3404/1991 al Dep. Pentru Admin. Locala si 1786/TB/1991 al Minist. Transporturilor, precum şi a Protocolului de colaborare nr. 328432/31.03.2015, încheiat între Agenţia Naţională Fitosanitară şi Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, privind implementarea legislaţiei, în vederea protecţiei familiilor de albine, împotriva intoxicaţiilor cu produse de protecţia plantelor.
Coordonator Oficiul Fitosanitar Salaj
ing. Marius Stana

One Thought to “Oficiul Fitosanitar Sălaj: BULETIN DE AVERTIZARE”

 1. MOUTON

  Alternativa la creditul bancar

  Bună d-nă și domnule
  Persoanele fizice va oferim un împrumut de 5.000 € la 25.000.000 €, 000 pentru oricine putea să-l ramburseze cu dobândă la rata dobânzii este de 3% pentru orice sumă revendicată. Noi o facem în câmpurile lui:
  -Împrumut financiar
  – Ipoteca
  – împrumut de investiții
  – Credit auto
  – Datoria de consolidare
  – Răscumpărarea creditului
  – Împrumut personal
  -Ești blocată
  Dacă aveți nevoie de un împrumut, încercați să ne contactați.
  Suntem la dispoziția dumneavoastră pentru toate problemele dvs. financiare.
  Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați pe adresa noastră de e-mail.
  E-mail: worldfinance30@gmail.com

Leave a Comment