Anunț important pentru fermieri: o cerință de care depinde viața animalelor

Crescătorii de animale trebuie să țină cont începând din această perioadă de un lucru important care, odată cu aplicarea lui, poate salva animalele din explotații. Pe fondul avertizărilor meteorologice, care anunță temperaturi caniculare ce depășesc 30 de grade Celsius, Autoritatea Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis o serie de recomandări pentru proprietarii de animale care au obligaţia de a le asigura acestora „protecţie şi bunăstare” prin măsuri menite să evite apariţia stresului termic asociat caniculei.

ANSVSA precizează într-un comunicat de presă că cea mai importantă în această perioadă este asigurarea necesarului zilnic de apă pentru animale, în funcţie de specie, talie, rasă şi stare fiziologică. Iată graficul zilnic de care trebuie să țineți cont în ferme sau gospodării:

-Vaci pentru lapte: 38-52 litri;
-Bovine: 38 litri;
-Cai: 20-45 litri;
-Porci: 4-11.5 litri;
-Ovine: 6 litri
-Păsări de curte: 0,5 litri.

ANSVSA precizează că necesarul zilnic variază în funcţie de vârsta animalului, starea fiziologică, temperatura mediului ambiant şi umiditate. În plus, fermierii trebuie să asigure un adăpost corespunzător pentru animale, cantităţi suficiente de furaje, o bună funcţionare a echipamentelor de adăpare, de furajare şi a sistemelor de ventilaţie, disponibilitatea echipamentelor de rezervă, în principal a sistemelor de ventilaţie şi a generatoarelor de energie electrică.  În caz de caniculă, animalele folosite pentru tracţiune sau alte activităţi de povară, nu vor fi exploatate în intervalul orar 12– 18, dacă temperatura la umbră depăşeşte 25º Celsius.

One Thought to “Anunț important pentru fermieri: o cerință de care depinde viața animalelor”

  1. Germain

    Alternativa la creditul bancar
    Bună d-nă și domnule
    Cumparati o pusculita (de preferinta purcel de portelan, ca aduce noroc) si depuneti diverse sume de bani, zilnic. veti fi surprinsi la finalul anului!

Leave a Comment