Grevă de avertisment la oficiile poștale din Sălaj

În data de 20 martie, între orele 8 – 10, activitatea oficiilor poștale din județ și din toată țara va fi blocată, motivul fiind legat de organizarea pe cale legală a grevei de avertisment a angajaților Poștei Române. Liderii de sindicat au anunțat deja că timp de două ore cetățenii nu vor putea beneficia de serviciile instituției. S-a recurs la reluarea grevei de avertisment în condițiile în care din data de 26 februarie, când Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a pichetat sediul Ministerului Digitalizării, și până în prezent nu s-a mai primit nicio clarificare din partea guvernanților. Totodată, Directorul General al Poștei Române se pare că nu este interesat să încheie un contract colectiv de muncă sub forma celui care a expirat la începutul anului. Din aceste considerente, angajații poștali fac în continuare eforturi pentru a obține ceea ce își doresc: încheierea cât mai curând a unui contract colectiv de muncă, 400 de lei net în plus lunar la salariu și primirea sporului de loialitate pentru salariații cu vechime în sistem la nivelul maxim posibil din grilă. În legătură cu pașii care vor fi urmați, Călin Balog – lider de sindicat la Poșta Sălaj ne-a declarat că „în data de 20 martie va avea loc o grevă de avertisment, și în condițiile în care nu se va încheia un contract colectiv de muncă pentru salariații noștri și nu vom obține revendicările pe care le avem, în data de 29 martie vom demara procedura legală de grevă generală în toată țara. Sperăm ca lucrurile să se rezolve cât mai curând și să nu ajungem până în acest pas”.

2 Thoughts to “Grevă de avertisment la oficiile poștale din Sălaj”

  1. […] Ministerului Digitalizării, și până în prezent nu s-a… Articolul Grevă de avertisment la oficiile poștale din Sălaj apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

  2. Adi

    Desființați această instituție ! Este caducă.Altele,private,fac această treabă mult mai bine. Poșta româna s-a fâsâit ca și instituție a statului.Nu mai este actuală ! Nu vă mai vrem! Pricepeți !!!

Leave a Comment