A încetat din viață Ion Traian Ştefănescu, fost prim-secretar al județului Sălaj

Ieri a încetat din viață Ion Traian Ştefănescu, fost prim-secretar al județului Sălaj în perioada 1984 – 1987. Ștefănescu s-a născut în data de 4 aprilie 1942 la București, fiind absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti (promoţia 1965). A fost cadru didactic la Facultatea de Drept, Universitatea București (1965-1990) și profesor titular la catedra de Drept A.S.E (1994-2001). Din 1999 a fost conducător de doctorat (IOSUD) – A.S.E.. A publicat peste 100 de lucrări – tratate, monografii, dicționare, cursuri universitare, manuale, studii, articole; a fost vicepreședinte al Consiliului Culturii și ministru al Tineretului.
Ion Traian Ştefănescu a fost distins cu premiul “Simion Bărnuţiu” al Academiei Române (acordat în anul 1975), premiul ”Mircea Manoilescu” al Uniunii Juriştilor din România (acordat în anul 1997), premiul “Traian Ionașcu” pentru lucrarea Tratat de dreptul muncii (apărută la Editura Wolters Kluver).
Dumnezeu să-l odihnească în pace.
M.S.

18 Thoughts to “A încetat din viață Ion Traian Ştefănescu, fost prim-secretar al județului Sălaj”

 1. Anonim

  Nu mai tot slăviți hoiturile comuniste, ca acest „ion-taie-și-spînzură” de Sălaj!

 2. Alh

  Tot respectul dle Ștefănescu, ați fost un om cu capul pe umeri! Imbecilul de mai jos habar nu are despre cine vorbește, numai prostie și ură e in el.

  1. Anonim

   Ai beneficiat nomenclaturistule de servicile lui ITS .Asa ca taci din gura militianule.

 3. Anonim

  17:39, mai încet cu pupatu-n c…, să nu iei coronavirus!

 4. Roza

  Odihna vesnica!! Dumnezeu sa-l ierte!

 5. Raluca Cirti

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

 6. Anonim

  Cam multe distinctii pentru in communist de elita!
  De fapt,daca traia ceau,si el primea tot felul de distinctii.

 7. Anonim

  Dar neonazisto_comunistii de azi, in frunte cu Werner, Orban, RB etc. sunt mai buni?

 8. Anonim

  Parafrazînd, un comunist bun este un comunist mort!

 9. Anonim

  Nu stiu ce imortanta a avut faptul ca a fost comunist, ca atatia oameni din tara asta.Stiu un singur lucru: avea o cultura deosebita, cand vorbea trebuia sa-l urmaresti cu dictionarul.Nu ca astia de azi cu studiile pe la Goldis .Dar neonazisto_comunistii de azi, in frunte cu Werner, Orban, RB etc. sunt mai buni?

 10. Medesan Doina

  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ,si rasplata sa-i dea pentru ca in perioade critice mi-a ascultat dorința de a ni se construi o biserica noua in com Ip ,din proprie inițiativa m-a primit in audiență si a mijlocit la toate oficialitățile județului In mod cert de a primi sprijin necondiționat,,,,,cu mare compasiune Doina Medesan

 11. Petru

  Dumnezeu sa-l ierte si odihneasca in pace.
  Ca toti oamenii a avut si bune si rele.
  Un profesor de drept si jurist de exceptie.
  A fost insa, printre putinii nomenclaturisti care a avut de mai multe ori curajul sa exprime argumentat alte opinii de cat ale lui Ceausescu, chiar in fata acestuia.
  A scris chiar si o carte in acest sens.
  A facut mult mai cunoscut judetul la nivelul Romaniei, chiar fruntas la indicatorii economici la nivel de tara.
  In acele vremuri, a vizitatat si sprijinit chiar lucrarile la biserica din Ciumarna.

 12. Andrei Florean

  Cu siguranță, Ștefănescu a fost cel mai inteligent conducător pe care Sălajul l-a avut vreodată, cu bune și cu rele. A avut merite deosebite atât în progresul sălăjenilor dar și în păstrarea arhitecturii istorice a Zalăului de odinioară. Odihnească-se în pace !

 13. Anonim

  Mă, vouă nu vă este rușine să pupați în c… asemenea belferi județeni ai dictaturii comuniste? În afară că era prieten cu Cornel Pacoste și Nicu Cheaușăscu și că a publicat o carte de dreptul muncii (=caca-maca), ce valoare a avut ipochimenul decît că și-a bătut joc de voi și-l așteptau femei crăcite pe la hotel „Trifoiaș” din Boghiș?

 14. Anonim

  Vad ca rau supara adevarul pe niste lepre „revolutionare „, curlingai de libarali !

 15. Zalauanul

  Pentru cel de la 13,07
  „A avut merite deosebite atât în progresul sălăjenilor dar și în păstrarea arhitecturii istorice a Zalăului de odinioară.” Fals. În perioada când a fost la cârma Sălajului (]984-]987) au fost demolări semnificative în centrul Zalăului pe străzile Republicii (acum Coposu), Clujului (Gh, Doja) şi s-a începu pe Crasnei. Locuitorii fiind somaţi că vor fi demolaţi. Avea calităţi intelectuale, dar puse în slujba Răului. Şi a fost „paraşutat” în Sălajul provincial. A fost un privilegiat al regimului Ceuşescu, dar şi al deceniilor postdecembriste. Cu toate aceste să se odihnească în pace!

 16. PSD

  Comunist ,nomenclaturist dar cu zece clase peste hotii,escrocii si alfabetizatii Ciunt, Pop, Nosa,Marc…! Astia s-au imbogatit pe spatele oamenilor si sunt de 20 de ani la putere… Stefanescu a fost 3 ani si a facut ceva.

Leave a Comment