Victorie de moral pentru FC Zalău

FC Zalău – Şoimii Pâncota 3 – 2 (1 – 2)

Au marcat: Victor Dobrescu (min. 24 şi 83), Cosmin Sabou (min. 77), respectiv Carlos Buruian (min. 12) şi Alin Mihai (min. 40)

FC Zalău revenit pe loc de play-off, după victoria cu scorul de 3 – 2, obţinută sâmbătă după-amiaza, pe teren propriu, în faţa ocupantei locului secund, Şoimii Pâncota.
A fost o partidă disputată, cu goluri multe şi cu multe faze la ambele porţi. Formaţia pregătită de Jula şi Oros a fost condusă de două ori pe tabelă, dar pe final a revenit spectaculos, a întors rezultatul şi a obţinut trei puncte extrem de preţioase.
Deşi a început în forţă jocul, având câteva atacuri bune la poarta adversă, FC Zalău s-a văzut condusă după numai 12 minute de joc. Pâncota a beneficiat de o lovitură de colţ executată de Mitu, iar Buruian a reuşit să deschidă scorul după o învălmăşeală în careul zălăuan.
Mihai Bode şi compania au jucat la fel de motivaţi şi după primirea golului, iar în minutul 24 au reuşit egalarea. Cosmin Sabou a trimis o centrare perfectă pentru Victor Dobrescu, care, din şase metri a reluat balonul cu capul în plasă.
Comin Sabou putea duce Zalăul în avantaj, două minute mai târziu, dar a ratat din situaţie de „unu la unu” cu portarul advers.
Cu cinci minute înainte de finalul primei părţi, oaspeţii au preluat din nou conducerea, Alin Mihai reluând cu capul în plasă centrarea lui Dumitru Mitu.
Partea secundă a aparţinut echipei zălăuane. După câteva ocazii ratate la poarta adversă, FC Zalău a reuşit pentru a doua oară să restabilească egalitatea, Cosmin Sabou executând perfect o lovitură liberă din marginea careului.
În decurs de numai două minute, playmaker-ul Zalăului a devenit înger şi demon pentru formaţia de la poalele Meseşului. După ce a egalat dintr-o execuţie de senzaţie, Cosmin Sabou a ratat un penalty, în minutul 79, după un henţ în careu comis de Ruben Gavriş.
Zălăuanii au rămas la fel de concentraţi şi după ratarea penalty-ului, iar în minutul 83 au înscris golul victoriei.
Contestat în prima parte a campionatului, atacantul Victor Dobrescu a reuşit „dubla” pentru formaţia de la poalele Meseşului, aducând liniştea în tabăra zălăuană.
O victorie importantă pentru FC Zalău, dar mai ales una de moral, având în vedere probleme apărute în ultima săptămână între conducerea tehnică şi cea administrativă.
FC Zalău: Claudiu Chiş – Vlad Lung, Cosmin Cosma, Vlad Negrean (min. 61, Codruţ Ardelean), Viorel Ionaşcu, Mihai Bode, Raul Stanciu, Mihai Cherecheş (min. 76, Andrei Ghiuruţan), Gabriel Ţiriac (min. 90, Daniel Supuran), Cosmin Sabou şi Victor Dobrescu. Antrenori: Vasile Jula şi Cristian Oros
Şoimii Pâncota: Cristian Irimia – Lengzel Ioan, Alin Mihai, Sergiu Pop (min. 68, Petru Bulza), Carlos Buruian (min. 84, Raul Marinescu), Alexandru Nistor, Dumitru Mitu, Sergiu Vitu, Issa Thiaw, Ruben Gavriş şi Alexandru Hosu. Antrenor: Dan Cuedan.

2 Thoughts to “Victorie de moral pentru FC Zalău”

  1. Anonim

    si daca e victorie de moral e bine ca au batut baieti de la fc zalau,si sper sa castge si etapa viitoare cand joaca la baia mare si sa fie liniste la clubul fc zalau multa bafta si success hai fc zalau

  2. zalau

    o palma conducerii zici? La obrazul lor este ca o mangaiere

Leave a Comment