Naţionala lui Tadici, la un meci distanţă de sferturile de finală ale Campionatului Mondial

Cu trei victorii şi două înfrângeri în faza grupelor, naţionala de tineret a României a obţinut duminică seara calificarea în optimile de finală ale Cupei României. „Tricolorele” conduse de Gheorghe Tadici vor avea un test foarte dificil în această fază, urmând să se dueleze cu selecţionata de tineret a Croaţiei.
„Mă bucur că am ajuns în optimile de finală, cu toate că, era normal să trecem de faza grupelor. De la meciul cu Danemarca puteam obţine mai mult, însă, din cauza unor probleme medicale, evoluţia fetelor nu a fost cea pe care mi-o doream, iar diferenţa de la final este mare. Avem absenţe importante, dar trebuie să mergem înainte. Ne dorim să trecem de Croaţia şi să ajungem în primele opt echipe din lume la acest nivel de vârstă. Cam aici ar fi locul echipei naţionale de tineret a României”, a declarat Gheorghe Tadici.
România a învins Croaţia în turneul de calificare de la Cluj, dar, cu siguranţă lucrurile vor sta diferit în duelul de marţi, iar Croaţia va opune mult mai multă rezistenţă.
Partida dintre România şi Croaţia este programată marţi, la ora 15 (ora României).
În faza grupelor, România a înregistrat următoarele rezultate: România – Japonia 32 – 30, România – Paraguay 41 – 25, România – Olanda 27 – 29, România – Danemarca 23 – 42 şi România – Angola 26 – 22.
În celelalte şapte partide din optimi se vor duela: Rusia – Brazilia, Suedia – Olanda, Ungaria – Slovacia, Islanda – Norvegia, Muntenegru – Coreea de Sud, Franţa – Japonia şi Danemarca – Germania.

Leave a Comment