Concursul de titularizare bate la ușă

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice, catedrelor declarate vacante sau rezervate în învățământul preuniversitar va avea loc miercuri, 11 iulie. Mai exact, este vorba despre Concursul de titularizare pe post.

În judeţul Sălaj, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, la acest Concurs ce se va desfășura la Colegiul Național „Silvania” Zalău s-au înscris 395 cadre didactice. La Concursul Naţional participă, într-un număr mai mare: educatoarele (95), învăţătorii (60), profesorii de educatie fizică şi sport (28), profesorii de matematică (26), profesorii de limba şi literatura română (17).

Candidaţii vor susţine proba scrisă din 34 discipline de învăţământ şi vor concura pentru ocuparea celor 38 de posturi titularizabile, precum şi a celorlalte posturi care sunt vacante pentru o perioadă determinată. Beneficiază de cele mai multe posturi titularizabile: profesorii de educaţie fizică şi sport (7).

Toate posturile au fost afişate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, încă din data de 19 aprilie 2018.

Accesul candidaţilor în sălile de clasă se va face în intervalul orar 8  – 9. Proba scrisă va începe la ora 10, iar timpul de lucru este de 4 ore. Lucrările cadrelor didactice şi ale proaspăt – absolvenţilor de Facultate vor fi trimise, în aceeași zi, la Centrele de Evaluare din țară. Primele rezultate vor fi afișate în data de 17 iulie 2018, iar eventualele contestații vor fi înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și transmise apoi către centrele de evaluare, în zilele de 17 şi 18 iulie 2018. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 18 – 23  iulie, urmând ca rezultatele finale să devină publice în 24 iulie 2018.

Menționăm că pentru titularizarea pe post cadrele didactice trebuie să obțină la proba scrisă cel puțin nota 7.

Leave a Comment