Primim la redacţie

Referitor la articolul „Salariații Tenaris Silcotub acuză patronatul de discriminare și blocarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă”, publicat aicihttp://www.magazinsalajean.ro/economic/salariatii-de-la-tenaris-silcotub-acuza-patronatul-de-discriminare-si-blocarea-negocierilor-la-contractul-colectiv-de-munca, am primit la redacţie poziția oficială a companiei.

“Negocierea capitolului salarizare din cadrul Contractului Colectiv de Muncă la nivel de societate are loc anual.  În urma acestui proces, în 2017, personalul muncitor TenarisSilcotub a obținut o creștere medie a salariului de bază de 22%, semnificativ mai mare decât creșterea acordată la nivel de industrie în România.

În 2018, compania a oferit venituri mai mari pentru mai puține ore lucrate, printr-un pachet care conține: aplicarea unui regim de lucru tip tură continuă 5×2 (în care fiecare 5 zile lucrate  sunt urmate de 2 zile libere) în anumite sectoare ale fabricii din Zalău, creșterea veniturilor angajaților cărora li se va aplica acest regim de lucru și o majorare a salariului de bază pentru întreg personalul muncitor. Aceste majorări sunt sustenabile și pot fi asumate în măsura în care compania reușește să păstreze un anumit volum de producție.

Argumentele din spatele acestei propuneri sunt (i) onorarea comenzilor de la clienți și (ii) menținerea competitivității companiei pe piețele internaționale, în contextul actual dificil generat de creșterea costurilor și de bariere în comerțul internațional (Statele Unite au impus taxe la importurile de produse din oțel și multe alte țări implementează măsuri similare).

Deoarece negocierea colectivă s-a încheiat fără a se ajunge la un numitor comun, compania se întâlnește cu fiecare angajat pentru a discuta noua propunere, urmând și sugestia sindicatelor în acest sens. O parte din angajați au acceptat deja oferta și  suntem încrezători că împreună vom găsi formula potrivită pentru a continua ca o echipă puternică și profesionistă.

TenarisSilcotub respectă prevederile legilor din România, își respectă angajații și îi tratează corect. Dialogul cu sindicatele și angajații rămâne mereu deschis, în dorința de a se ajunge la un consens.”

7 Thoughts to “Primim la redacţie”

 1. Realist

  O creștere imensa. Muncitorii din producție sunt angajați cu salariul minim pe economie de 1900 de lei,puțin peste,au dreptate, într-adevăr este un salariu motivant si foarte mare în comparație cu un vânzător sau o femeie de serviciu care au peste 2.000 de lei. Dar este tenaris, un fel de PSD

 2. Ce vrajeala...

  Ce discurs de politician corupt :)) Dar de ce nu au zis si partea in care, la negocierile individuale, cei din conducere au o oferta de 100 lei, iar daca operatorul nu accepta, il ameninta cu mutatul in alta sectie sau cu somajul?

 3. Ghio

  De ce nu spuneți ca um muncitor va avea un weekend liber odata la 4 luni. Ca daca are pribleme trebuie el sa isi gaseasca înlocuitor

 4. Anonim

  Rusine Tenaris Silcotub.In contractul semnat anul trecut figureaza negocieri salariale si pt.2018 .Fata de 2017 toate preturile au urcat,iar majorarea de 22% din bonusuri taiate de anul trecut trebuia facuta din 2015.Bine ca va tot laudati cu productie record si aveti bani de cumparat Cupromul,iar la muncitor va trageti pe cur pt 100lei in plus la salariu,ba mai vreti sa-i si exploatati ca si la Anvelope pe 4 schimburi.Intrebati muncitori de la Michellin sa vedeti ce fericiti se simt in ture de 4 schimburi.

  1. Anonim

   Ce gunoaie scadeti vechimea sa vedeti ce salarii de metalurgist sunt in marea familie TENARIS.
   Un operator cu vechime de 20 de ani are salariul negociat 2500 si scadeti 20% . Noi muncim pt bonusuri.

 5. Anonim

  Prima luna fara duble si se vede diferenta. Salarii obisnuite. Toata lumea lauda dar cand ajungi sa dai cu capul realizezi ca nu umbla cainii cu covrigi in coada la silcotub. Unii au acceptat varianta pe 4 schimburi datorita presiunilor si amenintarilor. Un om multumit nu iese afara sa protesteze.

 6. Anonim

  Roti cei care au semnat pentru tura continua au semnat pentru ca au fost amenintati de sefi cu mutarea în alte posturi sau concediere, toti fără excepție. Majoritatea sefilor din tenaris ar face orice sa tina de funcție, si-ar exploata si familia doar sa iasă ei bine. Nu mi-a dezinformati si spuneti adevărul, un muncitor din producție cu o vechime pana în 10 ani dacă lucrează normal 5 zile pe săptămână ajunge la sfârșitul lunii la un salariu sub minimul pe economie 1600-1800 lei. Rușine silcotub, rușine sefilor români cu mentalitate comunistă.

Leave a Comment