Eveniment caritabil pentru copiii cu dizabilităţi

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Şimleu Silvaniei şi Structura “Speranţa Zalău” organizează joi, 25 mai, de la ora 17, în Clădirea Transilvania, o acţiune caritabilă pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile acestora.
“În actualul context social, eliminarea barierelor din sfera dizabilităţii reprezintă o prioritate, Suntem motivaţi de viziunea unei comunităţi tolerante, în care copiii speciali să se simtă acceptaţi şi valorizaţi, o comunitate în care persoanele cu dizabilităţi să participe activ la viaţa socială”, susţin organizatorii.
Proiectul propus se numeşte “Solidaritate între artă şi dizabilitate”, activităţile din cadrul acestuia având ca scop sensibilizarea şi implicarea activă a comunităţii în egalizarea şanselor copiilor speciali de lângă noi. Pentru a le întinde o mână de ajutor, vor fi puse la licitaţie produsele confecţionate în cadrul atelierului comun de art-terapie, obiectele de artă donate de către parteneri (tablouri, sculpturi și alte obiecte decorative), fondurile colectate urmând să fie alocate dezvoltării bazei materiale a unității de învățământ special din județul Sălaj.
“Ne dorim ca elevii acestei instituții să aibă parte de materiale și dispozitive educaționale adaptate, ce să transforme experiențele de învățare în unele plăcute și captivante. Reușita acestui exerciţiu de solidaritate umanã depinde în mare măsură de disponibilitatea agenților economici și a persoanelor fizice de a contribui financiar, prin licitarea pentru obiectele de artă expuse”, au mai spus reprezentanţii CŞEI.

Alte articole

Leave a Comment