Andrada Vincze a renununţat la paleta de tenis pentru o cursă de maraton

Multiplă campioană naţională la tenis de masă, Andrada Vincze, cel mai bun produs al tenisului de masă zălăuan din ultimul deceniu, a renunţat pentru o zi la paleta de tenis, luând startul duminică la Maratonul Internaţional al Braşovului.
„Încă de la începutul anului mi-am propus să alerg o cursă de maraton, cu toate că ştiam că este foarte greu. Am căutat pe internet tot felul de metode de antrenament şi m-am pregătit singură pentru acest concurs. Este primul maraton la care am luat startul; s-ar putea să mai alerg şi alte curse până la finalul anului, dar nu de maraton”, ne-a dezvăluit Andrada Vincze.
Fosta sportivă a Clubului Sportiv Municipal Zalău a avut o prestaţie onorabilă, reuşind să termine cursa de maraton pe locul cinci la categoria 18 – 34 de ani. Tenismena zălăuană a terminat maratonul în 4 ore, un minut şi 50 de secunde, timp cu care s-a clasat pe locul 45 la general, dintr-un total de 138 de participanţi.
Stabilită de aproape un an în Bucureşti, Andrada Vincze face parte din echipa Sport Psy1, care a organizat sâmbătă Conferinţa Naţională de Psihologie Sportivă, eveniment la care a fost invitat special Christoph Daum, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României. Printre personalităţi s-au mai regăsit: Mihai Covaliu – preşedinte COSR, Laura Badea, preşedinte FRScrimă, Răzvan Burleanu – preşedinte FRF, Ştefan Săndulache – director Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti şi Sandu Tăbârcă – coordonator loturi naţionale juniori şi tineret FRF.
Andrada Vincze a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, dar a urmat şi studiile Facultăţii de Pshilogie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, fiind şi absolventă de master în psihologie.
Tenismena Andrada Vincze evoluează de şase ani pentru clubul francez, VGA Saint Maur, cu care ativează în Liga a III-a din Franţa.
În România, sportiva zălăuană este legitimată la Politehnica Cluj.

Leave a Comment