Consumatorii sălăjeni, furaţi la cântar

Peste o tonă de zahăr a fost retrasă de la comercializare de pe rafturile a două magazine din municipiul Zalău de către comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj în cursul zile de luni 11 noiembrie 2013. Şi asta după ce reprezentanţii instituţiei au depistat abateri cu privire la cantitatea de zahăr ambatată în pachete.

Două marketuri din municipiul Zalău au fost sancţionate de către reprezentanţii CJPC Sălaj cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei, după ce au comercializat zahăr, ambalat în pungi cu greutatea de 1.000 de grame – un kilogram, greutate care de fapt nu era reală. Potrivit unor informaţii furnizate de Dorina Rednic, comisar şef adjunct al CJPC Sălaj, pachetele de zahăr aflate la comercializare aveau mai puţin cu 30 de grame. “În două marketuri din municipiu s-au găsit peste 1.000 de kilograme de zahăr, pachete, care câtăreau mai puţin cu 30 de grame. La unul s-au găsit 992 de kilograme, iar la celălalt 77 de kilograme. În ambele cazuri, întreaga cantitate a fost retrasă de la comercializare şi returnată pentru reambalare la o societate din Piteşti, iar cele două marketuri au fost sancţionate contravenţional cu amenzi de 4.000 respectiv 2.000 de lei”, a precizat reprezentantul CJPC Sălaj.
Potrivit comisarului şef al CJPC Sălaj, legislaţia în vigoare prevede o marjă de eroare de plus-minus 15 grame la produsele alimentare ambalate, însă în pachetele cu zahăr din cele două marketuri, greutatea era mult peste limita admisă.
Conform unor informaţii apărute în Citynews.ro,Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest a descoperit astfel de abateri în supemaketurile Profi din regiune, în total fiind vorba despre 16 tone de zahăr care nu corespund din punct de vedere al cantităţii.

Alte articole

One Thought to “Consumatorii sălăjeni, furaţi la cântar”

  1. Anonim

    baba vrancioaia sa trezit si mai da un comunicat de presa.

    da mancarea de la domino nu o controlati la cantar, numai la gust???

Leave a Comment