Voluntariat pentru mediu

Concursul “ecOprovocarea” organizat de Asociaţia “ViitorPlus” în colaborare cu TenarisSilcotub, care a început în 1 noiembrie 2013 şi care este la cea de-a IV-a ediţie, ne-a pus, din nou, în mişcare. Sâmbătă, 9 noiembrie, am organizat o activitate în aer liber, prin plantarea unor puieţi de salcâm, în comuna Valcău de Jos.
Asociaţia “Agapis”, condusă Alin Prunean, ne-a pus la dispoziţie puieţii, iar reprezentanţii Primariei Valcău de Jos au ales locul de plantare.
Un număr de 22 de voluntari de la Şcoala Gimnazială “Simion Barnuţiu” Zalău, împreună cu un alt grup de 22 de voluntari de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalau au reuşit să planteze 2000 de puieţi de salcâm.
Copiii au răspuns pozitiv acestei actiuni, deoarece sunt dornici să-şi aducă contribuţia, aşa cum pot ei mai bine, la protejarea naturii şi, de ce nu, să înveţe etapele plantării de puieţi.
Pe toata perioada acţiunii, cu toate ca au depus efort fizic, elevii s-au simtit foarte bine, au fost foarte entuziasmaţi că au putut fi de mare ajutor şi că au reuşit să aducă îmbunătăţiri mediului în care trăim. Nu ne rămâne decât să sperăm că populaţia va deveni, la un moment dat, conştientă de efectul defrişărilor necontrolate.
Irina Lungu

Alte articole

2 Thoughts to “Voluntariat pentru mediu”

  1. Ecologistul de servici

    Felicitari domnisoara. Inceputul e promitator. Sper sa mai citesc si alte articole ale tale pe aceasta tema. 🙂

  2. Anonim

    Felicitari organizatorilor si participantilor!

Leave a Comment