Elevii sălăjeni nu participă la greva japoneză

Deşi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) a anunţat, pentru ziua de miercuri, grevă japoneză în instituţiile de învăţământ din ţară, cursanţii sălăjeni preferă să fie paşnici. Atât Cătălina Petruş, primarul Consiliului Local al Tinerilor Zalău, cât şi Eduard Matyas, preşedintele Consiliului Judeţean al Tinerilor Sălaj, ne-au declarat că în unităţile şcolare sălăjene, elevii nu vor manifesta în vreun fel.
În schimb, în alte judeţe din ţară, elevii vor purta asupra lor banderole albe, în semn de protest faţă de subfinanţarea sistemului educaţional şi chiar vor participa la marşuri şi acţiuni de protest, alături de studenţi, după orele de curs, se arată într-un comunicat de presă al CNE.
Principalele revendicări ale elevilor sunt dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ, decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetişti, adaptarea învăţământului tehnnologic la cerinţele agenţilor economici, creşterea alocaţiilor, manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, dar şi revizuirea curriculumului şcolar şi a conţinuturilor manualelor şcolare.

Alte articole

4 Thoughts to “Elevii sălăjeni nu participă la greva japoneză”

 1. Zălăuan

  Singura soluţie este greva generală.
  Dacă Ponta a avut bani să mărească în octombrie pensiile şi aşa neruşinat de mari ale militarilor, atunci să aibă bani şi pentru profesori.
  Fără îngheţarea semestrului I, nu se rezolvă nimic !

 2. Cetatean Roman

  Ce legatura are primarul cu situatia asta ? De ce se pune in aceeasi oala cu presedintele CJE?

 3. Anonim

  Pentru cei care au dospit in cizme sunt bani ca de,ei au luptat cu sticlele de vin si palinca si acum trebuie recompensati.Si le mai dam si gratuit
  medicamente sa reparam ce a stricat popota( prin alcool si mancare grasa satioasa} sI SPAGILE INCASATE DE LA MILITARII IN TERMEN CA SA OBTINA O INVOIRE.Sa nu se laude vreunul ca a construit ceva ca au construit militarii in terme si cadrele care se faceau ca,conduc numai incurcau.Pacxat de sumele immense pe care APV-isti le-au incasat si le incaseaza pentru nimic!

 4. Anonim

  RUSINEUSLPACATCAV-AMVOTAT

Leave a Comment