Imprudenţa unei şoferiţe a băgat un biciclist în spital

Un bărbat în vârstă de 76 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost acroşat în timp ce se deplasa pe bicicletă pe DN 1H, în localitatea Nuşfalău.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, accidentul s-a petrecut luni, 26 iunie, în jurul orei 16, când o tânără de 28 de ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, pe direcţia Nuşfalău-Şimleu Silvaniei, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de depăşire şi a acroşat un biciclistul care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.
În urma impactului, bătrânul a suferit răni grave. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Pentru a putea efectua o depășire corectă, oamenii legii recomandă celor aflaţi la volan să semnalizeze intenția de a se angaja în depășire și să treacă la acțiune numai după ce s-au convins ca aceasta se poate face fară pericol.
“Totodată, conducătorul auto trebuie să păstreze în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de vehiculul pe care îl depășește și să reintre pe partea dreaptă a drumului, după ce se va asigura că aceasta se poate face fară pericol”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

Alte articole

One Thought to “Imprudenţa unei şoferiţe a băgat un biciclist în spital”

  1. Anonim

    si obligatiile biciclistului?

Leave a Comment