Evaziune fiscală de peste 14 milioane de lei în domeniul panificaţiei

 

 

Poliţiştii sălăjeni au constatat, în doar două luni, 14 infracţiuni şi 438 de contravenţii şi au confiscat două autovehicule, care au fost surprinse în trafic transportând produse de panificaţie fără documente.
Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, acţiunile s-au desfăşurat în cadrul unei campanii de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, care a demarat în 1septembrie.
Astfel, în perioada menţionată, au fost efectuate controale la 227 de societăţi comerciale şi 41 persoane fizice, iar în trafic au fost verificate 662 de mijloace de transport. Potrivit sursei citate, prejudiciul estimativ, creat prin comiterea infracţiunilor, este de peste 14.500.000 de lei. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a depăşit 100.000 de lei. De asemenea, au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 63.350 de lei, din care 61.760 de lei reprezintă contravaloarea celor două autovehicule.
La acţiuni au participat 154 de poliţişti: 19 din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, 97 poliţişti de ordine publică, 23 de poliţişti rutieri şi zece de la transporturi feroviare

 

 

 

 

Alte articole

Leave a Comment