Ingredientele care ofera un gust inconfundabil burgerului vegetarian

Daca doriti sa adaugati in regimul vostru alimentar un surplus de proteine, burgerii cu o compozitie 100% vegana reprezinta o alternativa delicioasa pe care o puteti adopta pentru un pranz rapid, ori pentru o cina alaturi de prieteni. Chiftelutele vegetariene se prepara dupa o reteta standard, astfel incat a lor consistenta sa fie suculenta, insa deosebit de satioasa.

Pornind de la grupuri privilegiate de ingrediente, pe care le vom prezenta si noi in randurile ce urmeaza, bucatarul iscusit al celui mai bun restaurant hamburger din peisajul citadin se intrece pe sine pentru a impresiona clientela. Da, asa cum ati auzit, fostul concurent de la Masterchef – Baz (Petrou Vasilios) isi construieste un imperiu culinar bazat doar in exclusivitate pe ingrediente preparate „in house”, sprijinind dietele vegetariene si mancarea bio in sensul ei cel mai larg.

In continuare, vom parcurge impreuna principalele categorii de ingrediente pe care Baz le foloseste in retetele sale, fiecare dintre acestea constituind secrete pentru pregatirea celei mai apetisante chiftelute vegetariene.

Ingredientul de baza, respectiv acela care ofera textura burgerului. In primul rand, este esential sa intelegeti faptul ca burgerul vegetarian poate avea trei texturi: una carnoasa, cu ajutorul ciupercilor, al boabelor de linte, fasole, naut, una usor granulata, bazandu-se in principal pe orez, mei ori quinoa si una cremoasa. Ultima infatiseaza drept ingrediente fundamentale vinetele sau dovlecei ajunsi la maturitate.

Paradisul de legume. Fiind un preparat vegetarian, burgerul detine in a sa compozitie legume dupa preferintele clientilor. Cele mai raspandite si apreciate sunt vinetele, ardeii capia, ori cei care poseda un vesmant verde crud, dar si dovleceii, morcovii ori pastarnacul.

Condimentele proaspete, alaturi de ceapa si usturoi. Un mic secret al lui Baz este reprezentat de adaugarea frunzulitelor proaspete de busuioc, coriandru ori leurda. Acestea vor aduce un plus de prospetime, dar si de savoare burgerului. De asemenea, ceapa verde, cea rosie ori usturoiul intruchipeaza ingrediente „must – have” intr-o chifteluta vegetariana, folosite alternativ pentru a-si individualiza gustul in compozitie. Nu in ultimul rand, din lista ingredientelor nu trebuie a lipseasca mararul sau patrunjelul.

Condimentele clasice. Libertatea de alegere este uriasa din aceasta perspectiva, fiecare persoana avand la dispozitie posibilitatea de a-si stabilit propriul decor de condimente. Dintre „esentiale” amintim sarea de mare, coriandrul, piperul, cimbrul, rozmarinul sau oregano. Tarhonul, chimenul, cucuma si curry-ul sunt alte idei pe care le puteti alege pentru a va configura o reteta originala.

Oul sau un substituent al acestuia. Lucrurile sunt simple din acest punct de vedere, retetele fiind adaptate in functie de dieta. Oul clasic, taratele de psyllium, inul sau cartoful sunt ingredientele echivalente din aceasta categorie.

Faina sau pesmetul. Exceptand faptul ca ajuta la modelarea facila a chiftelelor, faina clasica, cea cu naut ori fara gluten, dar si pesmetul reprezinta ultimele ingrediente care completeaza textura burgerului.

Leave a Comment