Alte articole

3 Thoughts to “Radio Transilvania – Transilvania Culturală: invitat Ovidiu Pecican”

 1. Anonim

  SAUCA UN BETIVAN NOTORIU SI BALBAIT

 2. Anonim

  ti-e ciuda? 🙂

 3. Anonim

  Pipota Mizilului se umflă la Zalău. Cu pompa!
  Ruşine mare!
  Păi, să ai tu, Co-medie locală, colea, sub nas, ditamai festivalul internaţional de poezie şi epigramă, iar noi să aflăm de la alţii că au venit scriitori din 12 ţări, toate străine?! Uite, de exemplu, la Zalău, în „Magazinul sălăjean”, Daniel Sauca ne prosteşte în faţă, de să te zgârii pe ochi, cum că: „Participanţii au fost din: Belgia, Brazilia, Spania, Italia, Franţa, Germania, Rep. Moldova, Siria, Macedonia, Albania, Canada, SUA, conform unui comunicat al organizatorilor”. Dom’le, aşa o fi! Organizatorii or fi trimis comunicatul ăsta numai la „Magazinul sălăjean”!
  Dar, băi, Sauca,
  nouă ne spui asta? Ţi-ai greşit adrisantul, tăticu’! Nu la Ploieşti s-a răsturnat carul ăla în care nefericiţii înghiţeau gogoşile matale! La festivalul de la Mizil, n-a participat nimeni din străinătate! Poate or fi trimis ceva poezele la concurs nişte românaşi care n-au ce face prin Brazilia sau se plictisesc prin Albania, deşi şi asta ar fi de mare mirare, dar la Mizil n-a călcat picior de străin. Nu am nici o dovadă, dar mă bazez pe bun simţ. Bun simţ gazetăresc. Dacă mă înşel, aştept dreptul la replică al participanţilor respectivi şi promit să plătesc eu biletele de avion de pe trei rute celebre: Damasc – Mizil, Tirana – Mizil şi New York – Mizil.
  Nu, acuma, pe bune,
  dacă venea la Mizil măcar câte un participant din jumate din ţările astea, ia, să le mai citez o dată: „Belgia, Brazilia, Spania, Italia, Franţa, Germania, Rep. Modova, Siria, Macedonia, Albania, Canada, SUA”, băi, Daniele!, asta chiar ar fi fost o senzaţie! Păi, nene!, se umfla pipota Mizilului de mândrie, de se auzea de la Ploieşti cum plesneşte de fericire. Iar pe-aici a fost o tăcere asurzitoare…
  Ştiţi de ce
  umflă Sauca pipota Mizilului cu pompa, de la Zalău? Fiindcă o poetă de prin partea locului a luat un premiu la Mizil. Da’ ce-i aia, Mizil? Îi trebuia, domn’e, un context select. Şi, atunci, bagă Sauca treaba aia cu spuma poeziei din Franţa, Italia, Spania… Canada, SUA, adică, un Mizil mondial, nu?

Leave a Comment