Tânără din Ileanda mușcată de șarpe

În această seară, elicopterul SMURD de la Jibou a venit în sprijinul unui echipaj de prim ajutor din localitatea Ileanda, la un caz medical pentru a prelua o pacientă care a fost mușcată de un şarpe. Pacienta. o tânără de 15 ani, a fost asistată în prima fază de echipajul de prim ajutor de la Ileanda, după care a fost preluată și transportată cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj Napoca. M. S.

Mai mult...

Centenarul naşterii Sfântului Ioan Paul al II-lea

Pentru a sărbători un secol de la nașterea Papei Ioan Paul al II-lea (1920-2005), canonizat de Biserica Catolică în anul 2014, Romfilatelia a introdus în circulație emisiunea de mărci poștale Centenarul nașterii Sfântului Ioan Paul al II-lea. Karol Wojtyła s-a născut într-o familie modestă, fiu al unui ofițer în retragere. Când avea aproape de 9 ani și-a pierdut mama. După absolvirea liceului Marcin Wadowita, s-a înscris, în anul 1938, la cursurile Facultății de Litere și Filozofie a Universității Jagiellone din Cracovia. În timpul celui de-al doilea război mondial și al…

Mai mult...

Pericolul vine de sus: cade tencuiala de pe Școala “Simion Bărnuțiu”

Corpul de clădire C1 al Școlii “Simion Bărnuțiu” din Zalău, o clădire de patrimoniu categoria B (datată 1895) va intra într-un proces de reabilitare/restaurare având în vedere faptul că anii și-au lăsat o amprentă vizibilă pe clădire iar starea de degradare a tencuielii, în special, începe să pună probleme serioase celor care își desfășoară activitatea în clădire.

Mai mult...