Tentativă de fraudă la BAC: un elev eliminat de la proba profilului

Proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2020) a avut loc marți, 24 iunie. Dintre cei 1.733 candidaţi înscrişi, s-au prezentat  1.678 (1312 la matematică, respectiv 366 la istorie). Au absentat 55 candidați. Nu au fost candidați cu temperatura peste 37.3 ̊ C.  Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15. Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie 2020, până în ora 12. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16 – 19 și în data de 1 iulie, în intervalul orar 8 – 12. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

4 Thoughts to “Tentativă de fraudă la BAC: un elev eliminat de la proba profilului”

  1. Anonim

    Asa-i ca nu v-a zis nimeni numarul cu care a candidat licheaua? Protectia datelor personale, stiu si eu?

  2. Anonim

    Asa e, neamul asta s-a obisnuit atat de mult cu furaciunea incat daca nu esti de acord cu ea esti tu neam prost. Va rog sa ma scuzati.

  3. Anonim

    Daca furi un bac nu esti nici mai intelept, nici mai bogat. Asta inseamna ca te gandesti sa furi si in alte situatii la care bacul furat ti-ar da acces. Mai sa fie, asta e… forma continuata. Si neam prost.

  4. ghita

    Au modele, pe Dragnea, Olguta, Discoteca Teodorovici, Iordache, Stanescu, Ponta, Tariceanu, Ciolacu, Bacalbasa, Mitraliera, Pandele, Firea, Nicolicea etc., de pe la noi, prostul de Pop Gheorghe di Racas si betivul di Miluani, Nosa Iuliu.

Leave a Comment