Elevi de la Palatul Copiilor, remarcați la festivaluri de muzică ușoară

Doi elevi de la Palatul Copiilor Zalău, cercul de muzică ușoară, au reușit să obțină rezultate deosebite la două festivaluri de muzică ușoară. Este vorba despre elevul Marc Patric Mitrașcă, care a obținut Trofeul festivalului de muzică pop ”Junior Music Fest”, la categoria de vârstă 11 ani. Festivalul s-a desfășurat în cursul lunii trecute la Brașov și a adunat copii și  adolescenți din apropape toate județele țării, evenimentul fiind o modalitate de promovare şi stimulare a studiului muzicii uşoare în rândul tinerelor talente, precum şi readucerea în atenţia publicului, a…

Mai mult...

SCM Zalău întâlneşte una dintre cele mai incomode formaţii din serie

Situată, în continuare, pe ultimul loc în Seria a V-a din Liga a III-a, SCM Zalău pare să fie într-o revenire de formă. Elevii antrenorului Marius Paşca au obţinut prima victorie în deplasare în urmă cu o săptămână, iar vineri după-amiaza ar putea chiar să predea „lanterna roşie” a clasamentului. Zălăuanii primesc vizita echipei Sănătatea Cluj, echipa ce a eliminat formaţii mult mai valoroase din a doua competiţie naţională, Cupa României şi care este una dintre cele mai incomode echipe din serie. Cu o formulă în care se regăsesc foşti…

Mai mult...

”Respect. Educație. Performanță. Meritocrație”

”Respect. Educație. Performanță. Meritocrație”. Sunt câteva din cuvintele care, fără să vreau, mi-au rămas întipărite pe retină. Termenul lor de valabilitate este neliminat indiferent de cei care au fost sau de cei care vor veni la putere. Dacă le-am pune în aplicare, am fi cu adevărat un popor de oameni ”fericiți în România”, fericiți la noi acasă. În primul rând cred că respectul este un ingredient al vieţii de fiecare zi, o stare de spirit cu o rezonanţă valorică necesară bunului mers al lucrurilor. Mai cred, părerea mea desigur, că…

Mai mult...

A demarat acţiunea ”Foc de artificii”. Comercianții care vând petarde şi artificii ”pe sub mână” în mijlocul străzii, în atenția polițiștilor

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj continuă și în acest an activitățile, la nivel judeţean, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. ”Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative: răniri de persoane,…

Mai mult...

Locuri de muncă 21.11.2019

locuri de munca salaj

*** Societate Comercială angajează VÂNZĂTOR COMERCIAL BENZINĂRIE. Relaţii la telefon 0740 052572. *** SC INSTAL ROS SRL (firmă de salubrizare) ANGAJEAZĂ DIRECTOR TEHNIC. CV-urile se pot depune la punctul de lucru al operatorului din Zalău sau pot fi trimise prin e-mail: office@ct2salaj.ro. Informaţii la telefon: 0740 782 720 *** SC ATHOS COM SRL ANGAJEAZĂ CONDUCĂTOR AUTO ŞI DESERVENŢI UTILAJE – pentru deszăpezire în judeţele Sălaj şi Buzău. DETALII SE POT OBŢINE LA TEL. 0260/660654, 0744439056, ZILNIC ÎNTRE ORELE 08-16. CV-urile se pot trimite la – adresa de email: athosgrup@gmail.com, fax…

Mai mult...

A traversat strada prin loc nepermis și a fost acorșat de un autoturism

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost accidentat în timp ce traversa prin loc nepermis. Accidentul a avut loc în cursul dimineții zilei de joi, 21 noiembrie, la ora 7.20, pe drumul naţional 1H, în localitatea Vârșolț. Un tânăr de 28 de ani, din judeţul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, pe un sector de drum în aliniament, a acroșat cu partea stângă faţă a maşinii un bărbat de 37 ani, tot din judeţul Bihor, care în calitate de pieton traversa strada prin loc nepermis fără…

Mai mult...

Primăria Șărmășag vrea să aducă apă de la Vârșolț. Țeava achiziționată măsoară peste 4, 5 kilometri

Problemele cu furnizarea apei potabile în Șărmășag s-au acutizat în ultimele zile, localnicii fiind de multe ori în imposibilitatea de a utiliza, din cauza presiunii scăzute, apa curentă. Acest lucru afectează nu doar activitățile obișnuite, ce implică folosirea apei, ci și o parte din aparatele electrocasnice. Primarul Dombi Atilla a declarat joi pentru Magazin Sălăjean, că în acest moment se depun eforturi mari pentru stabilizarea situației. “Este, într-adevăr o situație destul de dificilă, însă noi am anunțat, inclusiv pe rețelele de socializare, acolo unde astfel de anunțuri au cea mai…

Mai mult...

Atenție, părinți! Vaccinarea gratuită anti HPV va începe din ianuarie 2020

Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin antiHPV, iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică. Acordul Cadru încheiat de MS cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani prevede ca numărul dozelor de vaccin să poată fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită…

Mai mult...

Undeva în Transilvania – un nou roman al fostului deputat Mirel Taloș

Daniel Mureşan În cadrul conferintei literare Kissufim de la Iersusalim, din 19 noiembrie, Mirel Taloș a lansat un nou roman, “Undeva în Transilvania”. Romanul este inspirit de deportarea evreilor sălăjeni la Auschwitz in anul 1944, urmărind conviețuirea dintre români și evrei în două localități salajene, satul Jac și orașul Șimleu Silvaniei, de la sfârșitul anilor ’30 până în anul 1944. Romanul, pe care autorul îl caracterizează ca pe o docu-ficțiune, se bazează pe mărturii culese de autor de la urmaşii unor protagonişti, etnici români din satul Jac și orașul Șimleu…

Mai mult...

”Monografia satului Ţicău”, un nou volum apărut la Editura ”Caiete Silvane”

Un nou volum semnat de Traian Ience -”Monografia satului Ţicău” a apărut la Editura ”Caiete Silvane”, în colecția ”Monografii”. Autorul s-a născut la 1 noiembrie 1958 în satul Ţicău, comuna Ulmeni, judeţul Maramureş, iar clasele primare le-a urmat în satul natal și cele gimnaziale la Ulmeni. Este absolvent al Liceului Pedagogic de Învăţători din Sighetu Marmaţiei, promoţia 1978 și și-a desfășurat activitatea ca învăţător în localitățile Chelinţa şi Vicea în județul Maramureş, în şcolile din Aluniş, Năpradea, Traniş şi Borza din județul Sălaj. În prezent, autorul este învăţător la Şcoala…

Mai mult...

Adevăratul post prinde rădăcini în suflet, nu în burtă

Am intrat, de câteva zile, în Postul Crăciunului, unul dintre cele mai importante de peste an, pentru toţi credincioşii. Sunt pline ecranele televizoarelor şi presa de sfaturi şi poveţe, însă toate converg către un singur punct existent în ceea ce înseamnă “om”, anume centrul stomacului. Că trebuie să mâncăm untdelemn şi să lăsăm porcii şi găinile, că avem, ca norocul, dezlegare la ceva peşte  în unele zile, că e bine să mai facem şi foamea în câte o vinere şi multe alte combinaţii şi sugestii cu privire la ceea ce…

Mai mult...