Şoferii care nu au cauciucuri de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă sunt arşi la buzunare

Codul Rutier spune că șoferii sunt obligați să aibă montate cauciucurile de iarnă atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă. Astfel, conducătorii auto trebuie să își schimbe cauciucurile de vară cu cele de iarnă ori de câte ori condițiile meteorologice impun acest lucru. Conform „Legii cauciucurilor de iarnă”, aşa cum este denumită OG 5 2011, intrată în vigoare la 1 noiembrie 2011, cauciucurile de iarnă nu sunt obligatorii în fiecare an începând cu data de 1 noiembrie, ci numai când se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau…

Mai mult...

„Pădurea Centenar”, la Bocşa

100 de puieţi de stejar roşu, molid, tei şi gorun au fost plantaţi joi, 29 noiembrie, la Monumentul eroilor din comuna Bocşa, în cadrul proiectului „Pădurea Centenar”, iniţiat de către Ministerul Apelor şi Pădurilor. Acţiunea care a fost inclusă în Programul Național pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri, în semn de omagiu adus ostașilor căzuți în Primul Război Mondial pentru înfăptuirea Marii Uniri. La manifestare au participat şeful Maria Manuela Antal, inspector şef în cadrul Gărzii Forestiere Oradea, Dan Maxim, inginer la Garda Forestieră Judeţeană Sălaj, Dănuţ Fogoş, directorul Direcţiei Silvice…

Mai mult...

Sfântul Andrei, apostolul românilor

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit de români în ziua de 30 noiembrie. Sărbătoarea Sfântului Andrei este însemnată cu cruce roşie în calendarul bisericesc, în anul 1997 Sfântul Andrei fiind proclamat „Ocrotitorul României”. Credincioșii îl cinstesc, îi mulţumesc şi îl laudă pe pe Sfântul Apostol Andrei care a fost bătut, a privegheat îndurând foamea, setea, a postit de multe ori în frig, fără haine, pentru a-i întoarce pe oameni la lumina cunoştinţei de Dumnezeu. În anul 1995, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare…

Mai mult...