Zvonoteca

# Sub aburii alcoolului, niște zălăuani, oameni în toată firea, aproape că au blocat trotuarul din fața unui birt infect de cartier. S-au aranjat lăzile, bieții oameni s-au așezat pe ele, a început hospălitul semințelor și turnatul berii pe gât. Să vezi chef, sfinți pomeniți, cruci jucate și multiplicate, râsete și toate cele. Ca norocul că au apărut și nevestele. În cinci minute n-a mai rămas picior de bărbat lângă țeava de gaz! Și să mai zici că nu muierea e șefă în casă.

# Câțiva directori de instituții au ajuns în pragul pensionării, dar cum să renunțe omul la putere, la mândrie și la pixul de conducător suprem? Domnia sa, regele instituției, s-a obișnuit acolo și nu vrea să plece, nu vrea să renunțe la împărăție și supuși. Ce urmează? Treceri la alte partide și telefoane la București pentru osanale în speranța că vor mai rămâne în scaun măcar un an. Gurile rele vorbesc că au ajuns unii de își scriu singuri scrisori de mulțumire și le trimit fraierilor.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # Sub aburii alcoolului, niște zălăuani, oameni în toată firea, aproape că au blocat trotuarul din fața unui birt infect de cartier. S-au aranjat lăzile, bieții oameni s-au așezat pe ele, a început hospălitul semințelor și turnatul berii pe gât. Să vezi chef, sfinți pomeniți, cruci jucate și multiplicate, râsete și toate cele. Ca norocul că au apărut și nevestele. În cinci minute n-a mai rămas picior de bărbat lângă țeava de gaz! Și să mai zici că nu muierea e șefă în casă. # Câțiva directori de instituții au… Citeste mai mult […]

Leave a Comment