Zvonoteca

# N-a trecut bine Crăciunul că pe unele străzi din Zalău popii au ieșit la stropit. Da, e vorba de stropitul caselor cu apă sfințită care, mai nou, se face înainte de trecerea în Noul An nicidecum după, așa cum era pe vremuri. Nici tradiția nu mai e ce a fost. Totuși unii îs așa grăbiți cu sfințitul de parcă ar fi în cinste. Fiecare va da seama cu păcatelele lui. Nu-i prost e cel care cere, ci cel care dă.

# În farmacii se vând medicamentele mai ceva ca pita caldă. E full orașul de farmacii și încă se mai deschid, pesemne ca betegii și bolile îs tot mai mulți și mai multe. Cu afaceri de astea nu prea ajungi la faliment.

* A se considera pamflet.
Orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare!
Zvonăraşul de serviciu

One Thought to “Zvonoteca”

  1. […] # N-a trecut bine Crăciunul că pe unele străzi din Zalău popii au ieșit la stropit. Da, e vorba de stropitul caselor cu apă sfințită care, mai nou, se face înainte de trecerea în Noul An nicidecum după, așa cum era pe vremuri. Nici tradiția nu mai e ce a fost. Totuși unii îs așa grăbiți cu sfințitul de parcă ar fi în cinste. Fiecare va da seama cu păcatelele lui. Nu-i prost e cel care cere, ci cel care dă. # În farmacii se vând medicamentele mai ceva ca… Citeste mai mult […]

Leave a Comment